PARIŠKI TJEDAN VISOKE MODE

Lagerfeld se Parizu naklonio s lavljom glavom

07.07.2010 u 10:57

Bionic
Reading

'Red visoke mode, red showa, ukratko - neponovljiv doživljaj', tako su modni novinari pisali nakon što su na Tjednu visoke mode u Parizu uživo pratili revije Chanela, Armanija, Margiele i Stephanea Rollanda. U fotogalerijama pogledajte i zašto

Jesen i zima 2010/11. donijet će štošta novoga na modnu scenu, no ostaju nam široka ramena, puf i poludugi rukavi, epolete, suknje tik do koljena, odijela od tvida, luksuzni detalji. Armanijeva je kolekcija bila obojena u sandalovinu, boju devine dlake, dakle uglavnom u zemljane tonove te je vrlo nosiva i elegantna.

Ono što je pak pokazao Karl Lagerfeld za Chanel zasigurno je podijelilo zaljubljenike u taj luksuzni brend. Kontroverzni dizajner otišao je podalje od potpisa Chanela čiji su zaštitni znak bile crne vunene jaknice obrubljene bijelim trakama te biseri. Nekome će se Lagerfeldov odmak svidjeti, nekome ne, no odlikuju ga šljokice i blještave sitnice na nizu haljina koje, unatoč činjenici da je riječ isključivo o revijama visoke mode, sežu do koljena. 'Odličan potez u vrijeme ekonomske krize', ocijenili su modni kritičari Lagerfeldovu novu kolekciju.

I da, Coco Chanel bila je horoskopska lavica, pa se Lagerfeld na kraju svoje revije publici naklonio s - lavljom glavom. 'Oda lavici', komentirao je kasnije.

U fotogalerijama pogledajte i revije Margiele i Stephanea Rollanda. Margiela je, po običaju, pripremio iznenađenja na pisti, pa su manekenke izlazile s povezom preko očiju. Visokoj modi u dosadašnjem smislu najvjerniji je ostao Rolland koji je ponudio niz raskošnih, elegantnih haljina koje sežu do poda.