OMILJENI MODEL

Kultne traperice ponovo postaju modni odabir broj jedan, a kako i ne bi kad s godinama izgledaju sve bolje

10.11.2019 u 13:26

Bionic
Reading

Konkurencija na tržištu trapera nikad nije bila veća, a nakon godina tonjenja u zaborav na scenu se vraćaju kultne levisice u kojima se sve češće mogu vidjeti modne zaljubljenice, ali i najveće influencerice današnjice

Nekad je pojam traperica bio samo jedan jedini model - levisice 501. Njih su nosili i muškarci i žene, i oni superbogati i oni koji su jedva skupili novac za njihovu kupnju. S vremenom je tržište trapera doživjelo boom, a od 90-ih na modnoj se sceni pojavio ogroman broj brendova u čijem je fokusu bio isključivo - vječni jeans. Jedni su propali, drugi doživjeli ogroman uspjeh preko noći. U međuvremenu su se pojavili premium jeans brendovi čije traperice imaju paprene cijene, a high street brendovi nude svima dostupne modele po cijeni od 100- 200 kuna.

Ciklički modni trendovi u fokus ponovo stavljaju siluete iz 80-ih i 90-ih godina prošlog stoljeća, a s njima se na scenu vraćaju i kultne levisice. To iz dana u dan dokazuju trendseterice koje paradiraju u obožavanim levisicama, a ove sezone nema tko ih ne nosi, od Kaie Gerber, Hailey Baldwin, preko Margot Robbie, Kourtney Kardashian do Christie Brinkley.

  • +6
Poznate ljepotice u levisicama Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Levi's 501 vječni je model uz koji možete nosi doslovno sve, od sakoa i starki, kako to radi Kaia Gerber, preko štikli, gležnjača pa do svilenih bluza. Bonus je svakako to što je silueta ovih kultnih traperica ove godine apsolutni must have, a ako imate stari model zakopan negdje u dubini ormara, izvucite ga čim prije. Prednost im je što s godinama, za razliku od većine drugih modela i brendova izgledaju - jednostavno bolje.

  • +3
Christie Brinkley i Kendall Jenner Izvor: Profimedia / Autor: Phamous / BACKGRID

Stoga narednih mjeseci zaboravite na skinny traperice; pospremite ih na dno ormara jer vam - neće trebati. Najpoželjniji modeli narednih mjeseci su traperice ravnih nogavica poput levisica, a nije naodmet da ih krasi visoki struk. Za sljedeće proljeće i ljeto osim ovakvih modela, možete očekivati i veliki povratak najlaskavije siluete traperice, bootcut kroja koji je u svojim kolekcijama pokazao Brandon Maxwell, ali i kultna pariška modna kuća Celine.

  • +2
Kaia Gerber Izvor: Profimedia / Autor: N.N.