OBALA KARIPSKOG MORA

Kuća u obliku valova izgrađena od kamena i stakla

10.03.2012 u 08:00

Bionic
Reading

Može li život uz samu obalu Karipskog mora biti još savršeniji? Odgovor se nalazi u predivnoj kući u Dominikanskoj Republici čiji izgled podsjeća na morske valove

Dizajnerski osmišljena kuća djelo je arhitektonske tvrtke A-cero Studio, a svojim posebno osmišljenim krovom u obliku valova već se na prvi pogled izdvaja od susjednih kuća. Nazvano The Wave House, ovo zdanje ima čak šest spavaćih soba i isto toliko kupaonica. No pravi užitak nalazi se izvan kuće, na besprijekorno uređenom travnjaku, plaži te bazenu.

Osnovni materijal korišten za gradnju ovog predivnog zdanja bio je kamen te staklo, a cijeli interijer kuće djeluje prozračno, svjetlo te je pretežito u bijeloj boji. Premda bi svijetli kameni zidovi prostor vrlo lako mogli učiniti hladnim i nepristupačnim, u ovome slučaju to je vješto izbjegnuto velikim staklenim stijenama zahvaljujući kojima je granica između vanjskog i unutarnjeg prostora nezamjetna, a iz svake prostorije puca pogled na predivno Karipsko more.

S površinom od 1672 četvorna metra, izgrađena 1960-ih godina, The Wave House jedna je od najvećih kuća u na plaži u Dominikanskoj Republici, trenutačno je u vlasništvu obitelji Fanjul, a prodaje se za 13,5 milijuna dolara.