IDILIČAN DOM

Kuća čija jednostavnost obara s nogu

11.04.2013 u 07:14

Bionic
Reading

Smještena u idiličnom krajoliku francuske pokrajine Bretanje, ova kuća doista se može pohvaliti jedinstvenim izgledom i različitim funkcijama – od savršenog mjesta za odmor od užurbanog gradskog života pa sve do kulerskog mjesta za tulume

Smještenu u blizini rijeke, u pitoresknoj francuskoj pokrajini Bretanji, kuću koja nosi naziv D House krasi doista prirodan ambijent upotpunjen otvorenim prostorom koji se savršeno spaja s vanjskim dijelom. Za krajnji izgled ovog doma zaslužan je arhitektonski studio Lode Architecture, a cijeli prostor upotpunjen je korištenjem posve prirodnih materijala tako da prevladava tamno drvo.

Lokacija na kojoj se nalazi sama kuća je doista impresivna, posebice u jesen kada lišće počne žutjeti i opadati, stvarajući bajkovito šareni tepih oko kuće. Jednostavnost je ono što se ističe u svakom kutku ovoga doma, i upravo ga to čini posve neodoljivim.

Veliki otvoreni prostor s minimalnim brojem namještaja u baznim bijelim i smeđim tonovima stvaraju mirnu i ugodnu atmosferu, a dojam upotpunjuju i velike staklene stijene koje omogućuju spajanje vanjskog i unutarnjeg prostora te neprekidno uživanje u bajkovitom pogledu na prirodu. Namještaj u prirodnoj boji drveta, s 'industrijskim štihom' i zanimljivim policama koje se nalaze u samome centru dnevnog boravka samo su neki od detalja koji odmah zapinju za oko.