VRIJEDI ISPROBATI

Koža vam se ljušti i ništa ne pomaže u rješavanju problema: Donosimo nekoliko prirodnih preparata koji će spriječiti daljnje perutanje

09.07.2020 u 22:09

Bionic
Reading

Ljuštenje ili guljenje kože označava gubitak površinskog sloja kože (epiderme) i povezano je s brojnim tegobama, uključujući suhoću, svrbež, iritacije i pojavu osipa. Nerijetko se ljuštenje događa i nakon prekomjernog boravka na suncu

Svi koji su se barem jednom susreli s perutanjem kože znaju koliko je zapravo teško riješiti taj problem brzo i efikasno. U brzini mnogi nepromišljeno posežu za losionima, hidratantnim kremama i agresivnim pilinzima, a rješenje se zapravo ponekad krije u prirodnim preparatima koje sadrži gotovo svako kućanstvo.

1. Maslinovo ulje

Maslinovo ulje hidratizira i pogoduje zdravlju kože. Veliki izvor vitamina E u maslinovom ulju može spriječiti djelovanje slobodnih radikala unutar tijela, što je idealno rješenje protiv starenja kože. Stavite malo maslinovog ulja na dlan i zagrijte. Laganom masažom potaknite cirkulaciju, a postupak ponavljajte 2 do 3 puta tjedno.

2. Mlijeko

Osim što izuzetno dobro hidratizira, mlijeko sadrži mliječnu kiselinu i proteine. Možete ga piti i tako smanjiti svrbež i iritaciju koju prati guljenje kože. Ukoliko ne podnosite laktozu, pokušajte napraviti tretman za kožu mlijekom. Natopite gazu mlijekom. Pažljivo procijedite i prislonite na zahvaćeno područje. Pričekajte 10 minuta i isperite kožu. Za bolji ishod, ponavljajte postupak 2 do 3 puta tjedno.

3. Med

Ljekovitost meda je neupitna, a pripisuju mu se i antibiotska svojstva. Stavite malu količinu meda na kožu i nježno umasirajte. Ostavite da djeluje 10 minute, te potom isperite mlakom vodom.

4. Soda bikarbona

Osim što pomaže u kućanstvu pri čišćenju, soda bikarbona se pokazala idealna i u njezi tijela. Postoje dokazi da je ovaj jednostavan sastojak učinkovit u smanjenju crvenila i iritacija, i potiče brži oporavak oštećene kože. Sodu bikarbonu pomiješajte s toplom vodom kako biste napravili pastu. Ostavite na koži 20 minuta. Za bolje rezultate, ponavljajte postupak 1 do 2 puta tjedno.

5. Limunov sok

Sok od limuna također posjeduje ljekovita svojstva za cjelokupni organizam. Slijedite ove upute i primijetit ćete odlične rezultate. U sok od limuna umiješajte šećer kako biste napravili pastu. Nanesite na oštećenu kožu, ostavite da djeluje nekoliko minute, te potom isperite mlakom vodom. Postupak ponavljajte nekoliko puta tjedno.