RECEPT IZ 'APETITA'

Kovač iz pećnice s korjenastim povrćem i mladim krumpirom

30.05.2014 u 10:29

Bionic
Reading

U izdanju Profila izašla je kuharica Christiana Cabaliera 'Bistro Apetit' koju slobodno možemo nazvati primijenjenom gastronomskom umjetnošću. Svakodnevno u potrazi za najboljim osnovnim namirnicama, igrajući se njihovim teksturama i ističući im okuse uz dodatke koji se u prvi trenutak mogu činiti nespojivima, Cabalier ih na kraju prezentira kao na slikarskom platnu

Na kraju kuharice objavljeni su provjereni temeljni recepti kao početak mnogih opisanih jela, kao i kulinarski pojmovi s kojima ćete se susresti. Nesumnjivo je riječ o kuharici koja će nam omogućiti da se, uživajući u pripremi jela, i za vlastitim stolom osjećamo kao gosti vrhunskoga restorana, ali će i nadahnuti mnoge mlade kuhare.

Potrebni sastojci:

za 4 osobe
kovač oko 1,5 kg
maslinovo ulje 100 ml
mlada mrkva 100 g
korijen celera 100 g
krumpir 200 g
tikvica 100 g
poriluk 100 g
komorač 1
ružmarin 2 grančice
češnjak 1 češanj
morska sol i papar


Priprema

Očistite sve povrće i krupnije ga narežite, a mladu mrkvu i krumpir blanširajte (vidi kulinarske pojmove). Povrće marinirajte
u maslinovu ulju, s iglicama ružmarina i sitno nasjeckanim češnjakom, te posolite i popaprite.

Očišćenu ribu stavite u lim na veći komad papira za pečenje, prekrijte povrćem i pecite 20-ak minuta u pećnici na 180 °C.

Prijedlog za serviranje: Izvadite jelo iz pećnice i iznesite na stol u limu, odmotavši papir za pečenje. Ovako pripremljena riba predivna je promjena i nov prijedlog za nedjeljni ručak umjesto uobičajenih mesnih jela.