PREOPUŠTEN ZA MODU

Košulja japanskog premijera podigla na noge modni svijet

13.05.2010 u 15:50

Bionic
Reading

Japanski premijer, koji ionako loše stoji u anketama, dobio je ovih dana udarac od modnih kritičara kojima je zasmetala njegova neobična odjeća

Na roštiljadi organiziranoj nedavno u vrtu njegove rezidencije u nazočnosti građana, Yukio Hatoyama nosio je šarenu košulju kockastog uzorka, dugih rukava, sašivenu od komada crvene, plave, žute, zelene i ljubičaste tkanine.

Modnom kritičaru Donu Konishiju nije se nimalo svidjela ta smiješna košulja, pa je svoje nezadovoljstvo iskalio na stranicama nacionalnog časopisa i na televizijskim ekranima.

'Mislim da je košulja proizvedena u Italiji prije 20 ili 30 godina', rekao je Konishi. 'Kako god bilo, suviše je zastarjela i odavno nije u modi. On se ne zna obući'.

Hatoyama, bogati potomak političko-industrijske dinastije, sa svojom Japanskom demokratskom strankom (PDJ) nadmoćno je pobijedio na lanjskim parlamentarnim izborima, ali njegova popularnost zadnjih mjeseci stalno pada i trenutačno mu potporu daje tek dvadesetak posto građana, uglavnom zbog njegove neodlučnosti.

Konishi drži da je premijerova košulja kap koja je prelila čašu i udarac dobrom ukusu, zbog čega mora podnijeti ostavku.

'Može li mu itko zabraniti da nosi ovakve stvari?', upitao se. 'Čini se da je ovime i PDJ-u došao kraj'.