DUGA I SVESTRANA

Komad za sva vremena: Obožavana suknja iz 90-ih ponovno drma modnom scenom

10.06.2023 u 10:22

Bionic
Reading

Suknje koje sežu do gležnjeva, kakve smo posljednji put slavili na prijelazu tisućljeća, danas predstavljaju glavni protutrend mikro varijantama, a u odnosu na njih stilski su puno svestranije

Modni svijet ide iz jedne krajnosti u drugu. Dok je prošle godine ultrakratka mini suknja iz 2000-ih ponovno postala relevantnom zahvaljujući brendovima kao što je talijanski Miu Miu, modne revije za proljeće/ljeto 2023. najavile su veliki povratak maksi modela do poda u duhu modnog minimalizma 90-ih.

Najbolja referenca za ovu nanovo popularnu siluetu suknje zeleni je stajling Gwyneth Paltrow u filmu 'Velika očekivanja' iz 1998. godine, izdanja Jennifer Aniston u eri 'Prijatelja' ili ona nikad prežaljene američke ikone stila Carolyn Bessette-Kennedy.

Ova poznata publicistica i supruga Johna F. Kennedyja Jr.-a jako je voljela duge suknje te ih je kombinirala s predimenzioniranim košuljama, koje su bile podvrnute, a svoj outfit upotpunila bi simpatičnom večernjom torbicom i jednostavnim sandalama. Look je to koji izgleda kao da dolazi iz neke od aktualnih dizajnerskih kolekcija. Nije ni čudo, i 25 godina poslije maksi suknja nije izgubila na svom šarmu, a ove sezone predstavlja komad u koji se itekako isplati investirati.

Devedesete su bile obilježene minimalizmom. Kao rezultat toga, maksi suknje karakterizira suptilan A-kroj i dolaze u prigušenoj paleti boja, poput bež, krem, tamnoplave i crne. Kada je riječ o stajlingu, Max Mara i Saint Laurent predstavili su nevjerojatno jednostavne, ali dojmljive lookove u svojim kolekcijama za aktualnu sezonu. Maksi suknje nadahnute 90-ima vješto su naglasili bazičnim komadima poput pripijene majice bez rukava, klasične košulje ili džempera s okruglim izrezom.

Možda ste ideji nošenja dugih suknji neskloni zbog njihovih proporcija i prednost dajete modelima dužine midi, koji daruju dodatne centimetre, međutim pogledom na stajlinge modnih ikona iz 90-ih sasvim je jasno da one čine idealnog partnera visokoj obući i baznim komadima poput topića ili košulje.

Ove sezone na policama trgovina izdvajaju se pojedini modeli dugih suknji, poput uskih verzija zavodljivih proreza koje pružaju nesmetano kretanje, ali i dobro znani široki modeli 'na katove', stvoreni od prozračnih materijala, a na vama je da odaberete onaj koji će najbolje pristajati vašem stilu odijevanja.

  • +18
Duge suknje Izvor: Promo fotografije / Autor: Neven Bučević