UDOBNOST PRIJE SVEGA

Koje su sandale 'in', a koje 'out' ove sezone? Ova četiri modela sada su najpoželjnija

20.05.2023 u 12:05

Bionic
Reading

Službeni početak proljeća bio je 20. ožujka, pa čak i ako vrijeme ne govori toj činjenici u prilog, ne bi trebalo dugo proći prije nego što konačno uskočimo u otvorenije modele obuće kao što su prozračne sandale

Udobnost je i dalje najvažniji zahtjev koji obuća mora ispunjavati, barem kad se radi o dnevnim obavezama.

Ravne, nekomplicirane i prvenstveno udobne sandale dominirat će modnom scenom u mjesecima koji dolaze. Što se tiče stila, svatko će u moru verzija koje se danas nude na policama trgovina nesumnjivo naći svog favorita.

Ipak, zahvaljujući popularnim brendovima današnjice i njihovim ljubiteljicama, pojedini modeli sandala baš ove sezone slove za veliki hit.

Out : Sandale s plutenim potplatom

In: Sandale s platformom

Varaju se svi koji misle da sandale moraju biti ravne jer ćemo ove sezone nositi nekoliko centimetara više modele bez potrebe za žrtvovanjem udobnosti i u znaku potplata u obliku platforme, a on se proteže od pete do prstiju te na taj način ravnomjerno raspoređuje pritisak na noge. Potplat ih također optički izdužuje i tjera nas da hodamo uspravnije. Bilo da je riječ o japankama, sandalama po uzoru na anatomske modele brenda Birkenstock ili modelima s remenčićima - platforma je ove sezone itekako poželjna.

Iako potplat od pluta može imati sličan učinak, ove sezone djeluje previše staromodno, a zamijenit će ga materijali od gume ili rafije.

Out: Gladijatorice

In: Natikače minimalističkog dizajna

Proteklih godinu dana pojavio se trend u svijetu sandala koji bi se mogao sažeti izrekom ‘manje je više’, a odnosi se na natikače minimalističke siluete, neutralnih boja i bez suvišnih ukrasa. Impresioniraju svojom bezvremenošću, elegancijom i svestranošću te svakom stajlingu daruju šik dojam.

U usporedbi s elegantnim natikačama, gladijatorice jednostavno izgledaju pregrubo i ne ostavljaju dovoljno prostora da outfit bude efektan. Suzdržanost definitivno nadmašuje ekstravaganciju ove sezone, barem kada je o sandalama riječ.

  • +12
Ravne sandale Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Out: Gumene natikače

In: Slingback sandale

Laskave, jako udobne i apsolutno trendi, slingback sandale koje se zatvaraju sprijeda i imaju samo delikatni remen oko pete i ove sezone predstavljaju trendovski odabir. Detalj remena stopalu osigurava dobru potporu i čini da izgleda posebno nježno. Taj se efekt pojačava kada je vrh zašiljen, a verzije s četvrtastim vrhom također su u modi. Želite li postići efekt vizualno dužih nogu bez žrtvovanja udobnosti, slingback sandale s vrhom u špic u toj misiji su idealne. Uparene s ljetnom haljinom ili kao šik kontrast u jeans looku, svakom outfitu daju trendovski štih.

Gumene natikače, s druge strane, ove sezone nose se samo na plaži i bazenu.

  • +19
Slingback cipele Izvor: Promo fotografije / Autor: Zara

Out: Sandale s remenčićima i stiletto potpeticom

In: Ravne sandale s remenčićima

Svakom izgledu daju uzbudljivu notu i tako su predivno udobne da ih nikada ne poželite skinuti. Riječ je o sandalama s remenčićima koji se jednom ili više puta omotaju oko stopala i gležnja. To ih čini modernijim dodatkom uz kratke hlače i ljetne haljine, ali također sjajno izgledaju uz traperice širokih nogavica.

Inače, sandale s remenčićima dolaze s ravnim potplatom ili dodatkom udobne i stabilne blok pete, stoga radije poštedimo stopala neudobnih stiletto potpetica, jer udobnost je ključna.

  • +4
Ravne sandale Izvor: Profimedia / Autor: Bertrand-Hillion Marie-Paola / Abaca Press / Profimedia