moza bint nasser

Kolinda Grabar-Kitarović u društvu najmoćnije dame arapskog svijeta ne odustaje od provjerene navijačke uniforme

18.12.2022 u 15:37

Bionic
Reading

Nakon što je jučer navijala i podržala hrvatsku reprezentaciju u borbi za broncu bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović pridružila se i najmoćnijoj dami arapskog svijeta Mozi bint Nasser, a čak je i u toj prilici nosila boje hrvatske reprezentacije

Bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović jedna je od najvjernijih navijačica naše reprezentacije. Svaku utakmicu ovogodišnjeg prvenstva je pomno pratila, što uživo na tribinama što preko malih ekrana. Osim toga, za gledanje utakmica Kolinda je pomno birala stajlinge, redom u crvenim i bijelim bojama.

Dolazak na zadnju utakmicu koju je Hrvatska odigrala protiv Maroka i priskrbila si brončanu medalju, Kolinda je iskoristila i za susret s jednom od najmoćnijih žena arapskog svijeta, Mozom bint Nasser. Supruga nekadašnjeg katarskog emira, danas šeika Hamada bin Khalifa Al Thanija, i majka sadašnjeg emira Tamima bin Hamada Al Thanija najbogatija je žena arapskog svijeta. Uz to, nadaleko je poznata po svom istančanom modnom izričaju, zbog čega je mediji nerijetko nazivaju kraljicom stila.

No, Moza je puno više od toga, ona je svoju poziciju status odlučila iskoristiti za više ciljeve. Tako je suosnivačica i predsjednica Qatar Foundationa, a poznata je i po svom radu u području zdravstva i obrazovanja. U skladu s time, iako je u jeku finale Svjetskog nogometnog prvenstva, moćna Arapkinja imala je i druge planove osim gledanja utakmice. Tako je predsjednica Zaklade Education Above i zagovornica ciljeva održivog razvoja Ujedinjenih naroda (SDG), prisustvovala je u subotu završnim aktivnosti događaja Fan Festa u Al Bidda Parku koji se održao na marginama prvenstva.

'Za razliku od timova na ovom Svjetskom prvenstvu, ciljevi održivog razvoja se ne natječu i svaki od njih mora biti postignut. Ako svaki akcije koje poduzimamo - od ponovnog punjenja boce vode do izgradnje škole - napravljene su promišljeno i sa svrhom, tada naš planet ima budućnost. Težimo toj budućnosti,' rekla je Moza tom prigodom.

Uz to, sudjelovala je u hodatonu 'Walk to Zero' koji je održan kako bi se podigla svijest o postizanju tri ključna ambiciozna cilja koji su dio napora za postizanje ciljeva održivog razvoja - nula gladi, nula djece izvan škole i nula-dozna imunizacija.

Tom prigodom pridružila joj se i Kolinda Graar Kitarović. Odjevena u elegantnu sportsku kombinaciju. Crveno odijelo – hlače i sako ukrašen volanima i vezanjem u struku, spojila je s bijelom majicu s logom HNS-a i bijelim cipelama dok hodala je bok u bok uz najmoćniju ženu arapskog svijeta.

Moza je pak posegnula za zelenim kompletom duge suknje i sakoa, a preko je nabacila ogrtač u boji starog zlata te malu zelenu torbicu. Čisti glamur i elegancija i poruka zašto je baš ona jedna od najbolje odjevenih žena svijetu.

  • +3
Kolinda Grabar-Kitarović Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec / CROPIX