DA TI PAMET STANE

Koliko košta tjedan dana ljetovanja u našim hotelima?

08.07.2014 u 07:24

Bionic
Reading

Ako znamo da je prosječna hrvatska plaća 5.600 kuna, godišnji odmor u hotelu s četiri zvjezdice za obitelj s dvoje djece većini je nemoguća misija. Provjerili smo cijene nekih hotela duž jadranske obale i ustanovili kako za sedmodnevni odmor u hotelima s tri i više zvjezdica koji uključuje smještaj i hranu četveročlana obitelj mora potrošiti minimalno deset tisuća kuna

Hotel s četiri zvjezdice Valamar Club Tamaris udaljen je 13 kilometara od grada Poreča i nudi mnogo sadržaja za odrasle i djecu. Od bazena i tobogana do mini kluba, farme domaćih životinja i konjičkog centra. No standardna obiteljska soba veličine 40 kvadratnih metara s pogledom na park u all inclusive aranžmanu stajat će 19.500 kuna. Nešto manja soba za dvije osobe u istom aranžmanu koštat će 13.200 kuna.

Sedam polupansiona u obiteljskom hotelu s četiri zvjezdice Vesperi na Malom Lošinju obitelj s dvoje djece stajat će 13.600 kuna, a tri tisuće manje platit će par u dvokrevetnoj sobi bez djece u istom aranžmanu. Jedinstvena klima s čudesnim ljekovitim svojstvima jedan je od razloga što Lošinj krajem sezone broji čak dva milijuna noćenja. Unatoč cijeni, taj podatak ne čudi previše, jer Lošinj je mjesto na kojem je priroda u službi wellnessa.

Nedaleko od centra Zadra smjestio se Falkensteiner Club Funimation Borik s četiri zvjezdice u kojem puni pansionpo osobi za sedam dana stoji 6.800 kuna ako je u dvokrevetnoj sobi s pogledom na park, 7.600 kuna ako je u sobi 'Mini family', pa sve do 8.600 kuna po osobi ako je u 'Family suiteu' veličine 46 kvadratnih metara. Poput Vespere i Tamarisa, i ovaj hotel vrlo je pogodan za djecu zbog raznolikog zabavnog sadržaja. No samo si rijetki taj luksuz mogu i priuštiti.

Smještaj u hotelima s tri zvjezdice uglavnom je povoljniji pa će tako obitelj za sedam noćenja s doručkom u hoteluJure koji se nalazi u kompleksu hotela Solaris pokraj Šibenika platiti oko 9.500 kina. Sedam noćenja s doručkom u Hotelu Adriatic koji se nalazi u Biogradu na moru s tri i pol zvjezdice za dvije osobe i djecu mlađu od sedam godina stajat će 14.000 kuna.


Raskošan pogled na Brač i Šoltu u još raskošnijem hotelu nedaleko od Dioklecijanove palače itekako ćete osjetiti na bankovnom računu. Soba Deluxe s balkonom za dvije osobe i sedam noćenja s doručkom u hotelu s četiri zvjezdice u hotelu Radisson Blu u Splitu iznosi 22.700 kuna, a Junior Suite s balkonom veličine 55 kvadratnih metara za sedam noćenja s doručkom penje se do 36.000 kuna.

Jedan od najljepših gradova na svijetu, Dubrovnik u svojoj ponudi ima najviše luksuznih hotela. Za sedmodnevni odmor u jednom od njih potrebno je posegnuti malo dublje u džep. Dubrovnik Palace sa svojih pet zvjezdica u dvokrevetnoj sobi Superior s bračnim krevetom, pogledom na more uz sedmodnevno noćenje s doručkom za dvije osobe stoji 12.800 kuna, a za boravak s djecom u malo većoj sobi Suite Junior iznos se penje i do 24.000 kuna.