POVRATAK U FORMU

Koji su nam glavni poticaji za mršavljenje?

24.05.2013 u 10:56

Bionic
Reading

Prosječna žena želi poraditi na svom tijelu najmanje pet puta godišnje. Motivi su nadolazeći godišnji odmor, vjenčanja, prekid veze ili godišnjica mature, otkriva novo istraživanje

'Remont tijela' obično podrazumijeva vježbanje u teretani i zdraviju prehranu ne bismo li se brže riješili kilograma viška, piše Daily Mail. Istodobno, muškarci osjećaju puno manji pritisak da započnu s novim režimomprehrane i fitnesa i na takve će se promjene životnih navika odlučiti samo dva puta godišnje.

Ženama je glavni poticaj odlazak na ljetovanje: čak 60 posto žena osjeća pritisak kako će izgledati kad se na plaži skinu u kupaći kostim.
Na ljestvici motiva ljetovanje slijedi pozivnica za vjenčanje i potreba žena da blistaju na svakoj fotografiji tog velikog dana.

Iako će žene pokušati poraditi na svom novom izgledu u prosjeku svaka dva do tri mjeseca, jedna od 12 žena tom će se izazovu odazvati nevjerojatnih sedam puta godišnje. Kraj veze je poticaj za promjenu izgleda kod trećine žena, vjerojatno kako bi pokazale svojim bivšima što propuštaju. Povratak staroj vezi motivirat će tek četvrtinu žena da se posvete svom tijelu.

29 posto žena želi se vratiti u formu nakon poroda, a 26 posto će na vježbanje i dijetu potaknuti godišnjica mature. Među ostalim motivima su izlazak s novim muškarcem, upoznavanje roditelja svog partnera ili proslava rođendana.

Želja da impresioniraju na novom poslu još je jedan razlog za remont tijela, pokazuje anketa u kojoj je ispitano oko 1000 žena. Zaključuje se da se žene najčešće pripremaju za određene događaje ili prigode te kreću na fitnes u kratkim rafalima umjesto da redovito i dugoročno vježbaju.

Drugo je istraživanje utvrdilo da je ulazak u formu dovoljan motiv za muškarce, dok žene istodobno žele i smršavjeti.