IZABRAO TIME

Koja su najutjecajnija imena mode?

30.03.2011 u 11:02

Bionic
Reading

Sarah Burton, Jessica Simpson, Kate i Pippa Middleton nominirane su kao najutjecajnije osobe u svijetu mode u tradicionalnoj anketi časopisa Time

Koja su najvažnija imena u svijetu mode i stila u 2012. godini? Provjerite koja je imena predložio utjecajni američki magazin u svojoj anketi Time 100.

Sarah Burton: Nakon smrti Alexandera McQueena britanska je dizajnerica nevjerojatno uspješno vodila veliku modnu kuću, ali i kreirala najvažniju vjenčanicu stoljeća.

Jessica Simpson: Pokazala se uspješnom poduzetnicom i stvorila milijarde dolara vrijedno modno carstvo, a sada dijeli savjete u NBC-jevoj emisiji 'Fashion Star'.

Sara Blakely: Izumiteljica Spanxa postala je najmlađa žena milijarderica na Forbesovom godišnjem popisu milijardera.

Laura i Kate Mulleavy: One stoje iza brenda Rodarte, ali kad ne rade odjeću za trgovačke lance, kreiraju za veliko platno ('Crni labud') i pozornicu (kostimografkinje su opere 'Don Giovanni' u izvedbi Filharmonije Los Angelesa).

Kate Middleton: Iako su joj službene dužnosti više karitativnog tipa, vojvotkinja od Cambridgea dala je zamah britanskoj modnoj industriji i pomogla lansirati nepoznate dizajnere i brendove u stratosferu.

Pippa Middleton: Nije morala izgovoriti ni riječ, a postala je slavna prošetavši se kao djeveruša u sada već slavnoj haljini. Njezina stražnjica inspirirala je brojne žene da kod plastičnog kirurga zatraže stražnjicu kakvu baš ona ima.

Na popisu se nalaze, iako ne isključivo zbog doprinosa modi i stilu, Beyonce, Hillary Clinton, Lana Del Rey, Melissa McCarthy, Lady Gaga, Michelle Obama i britanska kraljica Elizabeta II, piše Huffington Post.