AMBICIOZAN ZNAK

Koja su idealna zanimanja za Lava: Vole biti u centru pažnje i sjajno se snalaze u rukovodećim ulogama

30.07.2022 u 09:54

Bionic
Reading

Lavovi imaju silnu potrebu ostaviti dobar dojam i vole biti u središtu pažnje. Energični su i odvažni, zbog čega se sjajno snalaze u rukovodećim ulogama. Imaju krupne profesionalne ambicije i žudnju za visokim društvenim statusom. Ova su zanimanja idealna za njih

Izvođač

Samouvjereni su i imaju visoko mišljenje o sebi. Vole biti u centru pažnje, pa je za njih karijera izvođača kao stvorena. Njihovi su aduti odsutnost treme i odlično snalaženje pred publikom. Iako su mnogi od njih nadareni za glumu, pjevanje ili vođenje TV emisija, mogu postati poznati i ako nemaju osobit talent sudjelovanjem u realityjima i razmetanjem na društvenim mrežama.

Poduzetnik ili ulagač

Lavovi se ne boje povlačenja rizičnih poteza. Veliki su vizionari koji umiju prepoznati dobru priliku i ne izbjegavaju odluke kojih se drugi pribojavaju. Hrabrost i spremnost na rizik dovode ih do uspjeha ili guraju u propast. No Lav ima 'više života' i sposoban je oporaviti se od gubitaka.

Jennifer Lopez horoskopski je Lav, rođena 24. srpnja 1969. godine Izvor: Profimedia / Autor: Roma / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Direktor ili nadzornik

Imaju goleme apetite i spremni su naporno raditi da bi došli do vrha. Naporan rad u njihovom slučaju podrazumijeva i mobing nad slabijima, a računaju da će se time dopasti onima na vrhu. Pozicija direktora za njih je idealna jer u njoj nisu dužni slušati nikoga osim generalnog direktora (ako to nisu oni sami).

Sportaš

Posjeduju snažan natjecateljski duh. U svemu žele biti najbolji i nikada ne odustaju. Odlikuju se dobrom koordinacijom, snagom i fleksibilnošću, što im omogućuje dobre sportske rezultate. Odgovaraju im individualni i ekipni sportovi, pod uvjetom da su oni ti koji vode glavnu riječ u ekipi.

  • +7
Rafael Nadal horoskopski je Lav, rođen je 3. lipnja 1986. godine Izvor: Profimedia / Autor: Irina R. Hipolito / Zuma Press / Profimedia

Arhitekt ili dizajner interijera

Lavovi imaju dobar ukus i istančano oko za detalje, a mnogi od malih nogu gaje ljubav prema modi, dizajnu i unutarnjem uređenju. Njihovi visoki estetski kriteriji čine ih sjajnim dizajnerima i arhitektima te će u dom svojih klijenata unijeti dašak glamura.

Ostala zanimanja pogodna za Lava: profesor, učitelj, liječnik, kazališni i filmski kritičar, režiser ili producent, burzovni mešetar, vlasnik restorana ili noćnog kluba.