TRENDI NAMJEŠTAJ

Klupe su hit u opremanju doma

Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Klupa se u interijere vraća u velikom stilu! Ne zauzima previše prostora, osim ako se ne radi o osobitim dizajnerskim rješenjima, mobilna je u prostoru i može zadovoljiti različite zahtjeve

S naslonom ili bez njega, izvedena u drvu, metalu, plastici ili kombinaciji ovih materijala, tvrđa ili udobnija, pravokutne ili zaobljene forme, klupa će zadovoljiti sve interijerske prohtjeve i dizajnom se uklopiti u sve stilove. Nenametljiva u prostoru, ali ipak primjetna, često definira ugođaj kutka u kojem se nalazi.

interijerNET.hr

interijerNET.hr

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Bez obzira u koju je prostoriju postavite, naći će svoje mjesto i namjenu. Dizajn klupe može biti prilagođen funkcijama određenih prostorija, pa ga nastojte uskladiti s tim. Klupa osim kao mjesto za sjedenje može poslužiti kao polica, ostava, ukras prostora, biblioteka...

Osnovna funkcija klupe u dnevnom boravku je sjedenje. Može poslužiti kao nadopuna grupi za sjedenje ili biti postavljena samostalno u prostor. Ukoliko se izdvaja od grupe za sjedenje, preporučljiv je praktičan i dopadljiv dizajn klupe, koji će ju vizualno podijeliti na dva udobna sjedeća mjesta, a prostor između pretvoriti u potencijalni stolić. Na ovaj način ona može funkcionirati u cijelosti kao klupa ili manja grupa za odmor, ispijanje napitaka, igranje društvenih igara…

Klupa je i izuzetno praktično rješenje u manjim kuhinjama, jer će na maloj površini osigurati veći broj sjedećih mjesta. U velikim kuhinjama klupa se može pojaviti kao višenamjenski element. U njemu se pohranjuju namirnice ili posuđe, a gornji dio se koristi kao klupa, tj. zadovoljava funkciju sjedenja. Dekorativni jastučići, na klupi ovakvog tipa, povećavaju udobnost, ali i vizualne dojmove. Ovakva rješenja su izuzetno dobra u kuhinjama koje su povezane s blagovaonicom ili dnevnim boravkom, jer integrirana klupa predstavlja odličan način njenog povezivanja s ostalim namještajem u prostoru.

interijerNET.hr

interijerNET.hr

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Blagovaonicu možete opremiti modernim i udobnim klupama, s naslonima ili bez njih te ju tako osloboditi stolica, koje su uobičajeno rješenje. Ukoliko ste ipak pobornik standardnih rješenja, poigrajte se tako da na jednu stranu stola postavite željene stolice, a nasuprot njih klupu, koja se stilski i dizajnerski ne mora uopće uklapati u postojeći ambijent.

Klupa je izuzetno praktičan element u spavaćoj sobi, pogotovo kada se smjesti u blizini kreveta gdje će poslužiti za odlaganje odjeće. Iz istih razloga preporučljivo ju je postaviti u garderobu i kupaonicu.

Uređenje dječje sobe treba osigurati raznolike aktivnosti. Idealan element koji će upotpuniti ovaj zahtjev je, naravno, klupa. U dječju sobu postavite višenamjensku klupu, koja će osim udobnog sjedenja, elementa za skakanje ili postavljenje igračaka poslužiti kao ostava za knjige i predmete. Klupu možete oblikovati s otklopnom sjedećom plohom ispod koje će biti spremište ili kao ormarić na čijoj se gornjoj plohi može sjediti.

I ulazni prostor u dom, koji često nije velik, možete opremiti klupom. Ona može biti integrirana u element, koji sadrži vješalice, police, ogledalo, itd. Mogućnost sjedenja pri presvlačenju odjeće i obuće olakšat će vam postupak. Osim toga, ovo može biti vizualno vrlo zgodno te praktično rješenje.

Ako planirate preurediti svoj životni prostor i pretvoriti ga u funkcionalno i ugodno mjesto za boravak, dobro bi vam došao savjet stručnjaka. Na stranicama tportala možete dobiti besplatan savjet naših stručnih suradnica, mr. ing. arh. Monike Galović-Dumendžić i mr. ing. arh. Izabele Galović-Ninić, koje jednom tjedno čitateljima nude najbolja idejna rješenja. Svoje tlocrte šaljite na e-mail adresu interijeri@tportal.hr.

Više o uređenju interijera možete pronaći na www.interijerNET.hr.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!