MARAMA KAO INSPIRACIJA

Ključan trend sezone: Ovaj kultni uzorak vratio se na modnu scenu u velikom stilu

16.06.2020 u 06:47

Bionic
Reading

Od kauboja do hipi pokreta, rock i hip-hop scene, bandana print prisutan je desetljećima na sceni, a da pritom nije izgubio na značenju. Ove sezone, ako je suditi prema podacima poznate modne tražilice Stylight, slovi kao ključni trend

Kako otkriva predstavništvo stranice Stylight, potražnja za modnim predmetima povezanim s bandana uzorkom u posljednja tri mjeseca skočila je u SAD-u za rekordnih 121 posto, a uvjerljivo najpoželjniji komad s tim uzorkom takozvane su 'češke' sandale brenda Arizona Love, za kojima je potražnja u posljednja tri tjedna porasla za 71 posto.

Osim na obući i maramama, ovaj popularni uzorak svoje mjesto pronašao je na brojnim odjevnim komadima poput jakni patchwork stila i sportskih krpica.

Krivca za novu popularnost ovog tradicionalnog uzorka mnogi vide u španjolskom luksuznom brendu Loewe, na čelu s Jonathanom Andersonom, poznatim irskim dizajnerom koji je prošle godine u muškoj kolekciji predstavio bandana komplet od košulje i pripadajućih hlača, a on je netom nakon predstavljanja modnoj javnosti postao jedan od najtraženijih modnih predmeta na svjetskoj streetwear sceni.