omiljeno jelo

Klasika na malo drugačiji način: Ovo je najhrskavija, ali i najsočnija pohana piletina koju ćete ikada pripremiti

17.06.2021 u 11:44

Bionic
Reading

Pohana piletina jelo je koje nitko ne odbija, a idući put dodajte malo sezama i nasjeckanog kopra te uživajte u najhrskavijem pohanom pilećem odresku

Ako ste mislili da za pohanje piletine treba puno vremena, varate se. Ovaj recept za pohanu piletinu s poprilično manje nereda u kuhinji odmah će vas osvojiti. Pileći file malo istucite, uvaljajte u brašno, jaje, a zatim i u krušne mrvice koje ste prethodno pomiješali sa sezamom i koprom. Kopar će dati poseban aromatičan okus, a sezam svima omiljenu hrskavost.

Potrebni sastojci:

  • 2 velike polovice pilećeg filea bez kostiju i kože, vodoravno prerezana na pola (otprilike 560 g)
  • Sol i svježe mljeveni papar po ukusu
  • 45 g brašna
  • 1 veliko jaje
  • 100 krušnih mrvica
  • 3 žlice sjemenki sezama
  • 4 žličice kopra
  • Biljno ulje, za prženje
  • Senf, po želji za posluživanje

Postupak:

Zagrijte pećnicu na 80 stupnjeva. Piletinu u jednom sloju stavit na veliku dasku i pokrijte plastičnom folijom, a zatim je istucite ravnom stranom čekića za meso do debljine od pola centimetra. Piletinu s obje strane začinite paprom i solju.

Brašno stavite u široku, plitku posudu te začinite solju i paprom. U drugoj posudi umutite jaje sve dok se žumanjak i bjelanjak potpuno ne sjedine. U trećoj posudi pomiješajte krušne mrvice sa sjemenkama sezama i koprom te dodajte začine po želji. Jedan po jedan komad piletine prvo uvaljajte u brašno, otresite višak, a umočite u jaje. Neka se višak jaja iscijedi nazad u posudu, a meso na kraju uvaljajte u smjesu sa krušnim mrvicama. Nakon toga meso stavite na rešetku zagrijane pećnice koju ste prethodno obložili papirom za pečenje i ostavite da odstoji 10 minuta.

U velikoj tavici zagrijte ulje na srednje jakoj vatri. Nakon toga dodajte meso, no pazite da ne stavite preveliku količinu. Ako ne stane sve, radije pecite u više tura. Pržite, okrećući jednom dok se piletina ne ispeče, a krušne mrvice ne postanu svijetlosmeđe i hrskave, otprilike 4 do 6 minuta. Pečeno pohano meso stavite ponovno na rešetku zagrijane pećnice dok pečete preostale komade. Poslužite uz senf i uživajte.