'MORATE VOLJETI SEBE'

Kesha otvoreno o svojoj borbi s poremećajima u prehrani

03.07.2014 u 10:16

Bionic
Reading

Američka pjevačica Kesha šokirala je fanove iznenada se prijavivši u rehabilitacijsku kliniku zbog problema s poremećajima u prehrani

Kesha je u intervjuu za Teen Vogue progovorila o svojim unutarnjim demonima.

Pop senzacija, koja je debitirala velikim hitom Tik Tok, kaže da se liječila od poremećaja u prehrani, a ne zbog problema s drogom, kako se spekuliralo u medijima.

'Idemo sad još jednom to zauvijek raščistiti. Dugo se borim s poremećajima u prehrani. Zbog toga sam odlučila potražiti liječničku pomoć. Ljudi vole izmišljati različite priče, ali nisam bila u rehabilitacijskoj klinici zbog ovisnosti', rekla je Kesha.

340940,340917,340737,340708Kesha je otkrila da ju je jako iscrpio rad na albumu Warrior, za koji kaže da je bio mučan proces.

'U jednom sam trenutku shvatila da promoviram nešto što nisam. Stalno sam poručivala svojim mladim fanovima da je bitno voljeti sebe sa svim svojim nesavršenostima. A ja sam sama počela mrziti sebe i svoje tijelo. Odlučila sam da moram nešto promijeniti. Zato sam odlučila boriti se sama sa sobom i sa svojim problemima', rekla je glazbenica.

Pjevačica je dodala da ni mediji tome nimalo ne pomažu. 'Kad ste poznata osoba, sve je još gore jer se vaše mane i nesavršenosti brutalno analiziraju i javno kritiziraju. A tu su i hejteri koji vas dodatno pljuju online. To također nije najbolje utjecalo na moje samopouzdanje', rekla je Kesha. 
 
Glazbenica poznata po svom neobičnom stilu odijevanja kaže da je pronašla snagu u sebi te se odučila ponovno zavoljeti.
 
Inače, poremećaji u prehrani (anoreksija i bulimija) nažalost sve su češći kod mladih osoba, a osim Keshe, s ovim problemom su se borile Demi Lovato, Candace Cameron Bure, Lady Gaga, Tara Reid, Nicole Scherzinger i dr.

Kako prepoznati simptome poremećaja u prehrani?
Simptomi bulimije mogu biti vrlo suptilni jer pacijenti prikrivaju svoju bolest. Općenito su zaokupljeni hranom i često zloupotrebljavaju lijekove za izbacivanje tekućine (diuretike), zatim lijekove za provociranje učestalih stolica (laksative) te provociraju povraćanje stavljajući prste u grlo. Često im je održana idealna tjelesna masa, no postoji pojačan strah od debljanja.

Primarni simptom anoreksije je veliko smanjenje tjelesne težine zbog prestroge i kontinuirane dijete te vježbanja, strah od debljanja čak i u jako mršavom stanju, iskrivljena slika o tijelu, abnormalna zaokupljenost hranom, zatvor, suha, žućkasta koža, rast dlaka na licu i tijelu, gubitak kose, izostanak menstruacije, potiskivanje spolne želje, hladne ruke i stopala, kronična nesanica... Osobe ženskog spola najčešće se prvo javljaju endokrinologu, s obzirom da imaju izostanak menstrualnog ciklusa, a onda se krug terapeuta širi jer zasigurno je psihijatar najvažniji u terapiji ovog poremećaja prehrane.