modna reciklaža

Ništa nije slučajno: Princeza Charlotte povela se maminim primjerom kad je odjeća u pitanju

18.06.2023 u 19:05

Bionic
Reading

Trooping the Color, odnosno službena proslava britanskog monarha prije svega je vojna parada, ali zahvaljujući modnim izborima članica kraljevske obitelji posljednjih godina to je i svojevrsna modna parada, kojom dominira Kate Middleton, nova princeza od Walesa, a sad i njezina preslatka kćerkica Charlotte

Na proslavu prvog službenog rođendana kralja Charlesa, Kate Middleton stigla je u smaragdnozelenoj haljini dizajnera Andrewa Gna. Njezina zaigrana dječica ponovo su ukrala svu pažnju na paradi, a mornarska odjeća u koju su bili odjeveni dječaci dio je kraljevske tradicije koja seže sve do kraljice Viktorije, koja je naručila mornarsko odijelo za svog najstarijeg sina, princa Edwarda.

Franz Xaver Winterhalter dobio je narudžbu da naslika portret mladog princa u njegovoj mornarskoj odjeći, čime je postavio trend među aristokracijom koje su svoje sinove odijevale u mornarski stil, što je običaj koji se zadržao i danas.

Prinčevi George i Louis nekoć su bili poznati po nošenju kratkih hlačica, ali sada kako odrastaju nose uglavnom blejzere, košulje i kravate. Ovo je ujedno prvi put da su kraljevski dječaci bili u usklađenoj odjeći: sakoima sa zlatnim gumbima, crvenim kravatama i bijelim košuljama. Uskladili su se modno i sa sestrom, čija je mornarska haljina imala crvene rubove.

  • +11
Trooping the Colour 2023. Izvor: Profimedia / Autor: James Whatling / The Mega Agency / Profimedia

Charlotteina mornarska haljina ostala je neidentificirana nakon kraljevske ceremonije, a dizajnerica dječje odjeće Amaia Arrieta misli da bi to mogla biti prerađena verzija haljine Alexandera McQueena koju je mala princeza nosila na krunidbi u svibnju. 'Izgleda kao haljina s krunidbe. Način na koji se suknja pomiče potpuno je isti, ali izgleda kao da su rukavi promijenjeni, a dodani ovratnik i remen u crvenoj boji', kaže Arrieta.

  • +14
Princ Louis i princeza Charlotte na krunidbi kralja Charlesa Izvor: Profimedia / Autor: WPA Pool / Shutterstock Editorial / Profimedia

Još jedan razlog zašto bi ova haljina mogla biti ista je taj što je Charlotte nosila isti par cipela uz svaki outfit na oba događaja, cipele Papouelli, model Siena od krem kože koje su koštale 89 funti. Charlotte je inače na krunidbi prvi put nosila dizajnersku haljinu izrađenu po narudžbi, a potpisom omiljenog majčinog brenda Alexander McQueen. Osim toga Kate Middleton poznata je po modnom recikliranju, stalno iznova nosi komade iz svoje bogate garderobe i prepravljanju starih kreacija iz ormara kojima kraljevske krojačice udahnu novi život s novim detaljima pa je lako moguće da je to dala napraviti i s Charlotteinom haljinom.

  • +17
Princ George, princeza Charlotte i princ Louis veselo su mahali za vrijeme Trooping the Colour Izvor: Pixsell/Press Association / Autor: Doug Peters