ANTE BATINOVIĆ:

'Kamo sreće da je Costner bio Whitneyjin tjelohranitelj'

12.02.2012 u 15:55

Bionic
Reading

Glazbeni kritičar Ante Batinović imao je priliku pogledati koncert tragično preminule pjevačice Whitney Houston još 1993. godine

Jedan  od naših najpoznatijih glazbenih kritičara u jesen 1993. bio je na njezinu koncertu u Zürichu i to kao reporter Večernjega lista. Bio je, prisjeća se, oduševljen jer je Whitney Houston neuporedivo uzbudljivija i žešća uživo nego na studijskim snimkama.

Kaže da mu se čini da su je glazbeni producenti u studiju 'preveć brusili' radi veće tržišne kurentnosti i dopadljivosti najširoj publici.

'Uživo je bila dovoljno nebrušena, nesputana i poput svake najveće pjevačice u povijesti, bez obzira na to kome žanru pripadala, pop-glazbi, jazzu ili operi. Njezin koncert u Zürichu ostaje mi u sjećanju kao jedan od najboljih koje sam vidio i čuo u u više od 40 godina koliko se ovim poslom bavim', govori Batinović.

Dodao je da je imao priliku upoznati glumca Kevina Costnera s kojim je Whitney snimila legendrani film 'Bodyguard' ('Tjelohranitelj').

'Prije dvije godine, susreo sam se s Kevinom Costnerom u Beču. Posebno nadahnuto govorio je o Whitney. I kao glumici i pjevačici i ličnosti. Kamo sreće da joj je i u životu bio tjelohranitelj, a ne samo u tom filmu!' kaže A. Batinović.

Kako je ranije objavljeno, Whitney je pronađena mrtva u sobi hotela Beverly Hilton na Beverly Hillsu u kojem je odsjela s prijateljima i obitelji u 48. godini. Inače, na dodjeli nagrada Grammy, koja će se održati večeras u Los Angelesu, bit će odana počast preminuloj pjevačici koja je osvojila šest ovih prestižnih glazbenih priznanja.