ODLIČNE IDEJE

Kamo s klincima za vrijeme praznika

28.12.2010 u 08:00

Bionic
Reading

Za vrijeme praznika druženje s prijateljima i domaće zadaće vrlo lako zamijene televizija i internet. Ako vam je skijanje ili odlazak na putovanje nedostižno, organizirajte klincima zabavan provod te zanimljive aktivnosti

Ponuda zabave za mališane za vrijeme zimskih praznika doista je šarolika. Tako oni najmlađi, ali i oni nešto stariji mogu birati između kazališta, kina, klizanja pa čak i radionica te steći prijatelje, naučiti nove vještine i lijepo se zabaviti.

Kazališta

Većina dječjih kazališta za vrijeme zimskih praznika zatvara svoja vrata, međutim određena kazališta su ipak mališanima pripremila prave poslastice te im tako uljepšati praznike. Tako sve klince u Zagrebu u dječjem kazalištu Žar ptica očekuju čak tri besplatne predstave. Sedmog siječnja prikazuje se predstava 'Vesela bajkovnica', 8. siječnja 'Čudesni svijet brojeva', a 9. siječnja klinci se mogu zabaviti uz predstavu 'Malen si malen kao maljušak'.

Kazalište Tvornica lutaka pripremilo je zabavnu predstavu 'Blago', a klinci mogu u njoj uživati 2. i 16. siječnja 2011. u MMC Studiju s početkom u 11 sati. Kazalište Dubrava otvara svoje vrata prvog utorka u 2011. s predstavom 'Tri praščića'.

Muzeji i izložbe

Radionice nude cijeli niz zabavnih i edukativnih programa

Praznici su odlično vrijeme za posjet kakvu zanimljivom muzeju te uživanju u edukativnoj izložbi. Ne propustite priliku s mališanima provesti zabavno poslijepodne na izletu.
Muzej krapinskih neandertalaca oduševit će mališane, a one jako znatiželjne u Tehničkom muzeju Zagreb očekuje odgovor na pitanje što je to logaritamsko računalo.

Radionice

Radionice su sjajan način da klinci i klinceze provedu zanimljive praznike, svaladaju nove vještine i steknu hrpu prijatelja. Većina radionica je organizirana u trajanju od 3. do 8. siječnja i uglavnom su besplatne.

U Domu kulture Prečko održavat će se radionica žongliranja, glazbena radionica afričkog bubnja djembe i plesna radionica afričkog plesa, a Kulturni centar Peščenica poziva sve mališane na zabavu i druženje na već tradicionalnom Pešča Campusu.

U Centru za kulturu Trešnjevka mališane očekuju dinamične kreativne radionice gdje klinci mogu izabrati između radionice žongliranja Žongli Bongli, kreativne 'svaštaonice' ili kvartovske radionice Cherry Tribe.

Da bi klincima ovi praznici budu nezaboravni, pobrinuo se i zagrebački Zoološki vrt koji je od 2. siječnja do 9. siječnja pripremio punih šest sati zabave, od 9 do 15 sati organizirajući zabavnu Zoolompijadu.

Klinci iz Rijeke mogu se uključiti od 24. prosinca do 7. siječnja na modelarski tečaj, a od 27. do 30. prosinca na besplatni tečaj informatike te naučiti i ponešto novo.

Filmovi i kino

Ove zime apsolutni hit u kinima su 'Kronike iz Narnije: Plovidba broda Zaragoza', 'Maksikum 3D' i 'Sammy na putu oko svijeta 3D' koje imate prilike pogledati u kinima u Zagrebu, Rijeci, Zadru, Šibeniku i Splitu. Klince u Koprivnici očekuje prava poslastica – besplatna blagdanska revija crtića koja traje do 30. prosinca, a Kino Europa u Zagrebu donosi 'Čarobno srebro', avanturu na filmskom platnu namijenjenu cijeloj obitelji.

Kino Valli u Puli pripremilo je posebno iznenađenje u obliku zabavnog, poučnog i vjerojatno najslađeg dokumentarca ikad snimljenog po nazivom 'Bebe'. U kinima se još uvijek prikazuje i crtani film 'Arthur 3: Rat dvaju svjetova' koji će oduševiti najmlađe.

Klizanje će oduševiti najmlađe


Klizanje

Jedna od omiljenih zimskih zabava je definitivno klizanje koje će izmamiti osmijehe na dječja lica, a dobra vijest je ta da ih svake godine ima sve više i više. Zagreb i dalje ima najširu ponudu klizališta. Tako se može birati između otvorene Šalate te zatvorenih klizališta u Domu sportova i klizališta na Velesajmu.

Ove godine svi ljubitelji ovog sporta mogu uživati u čarima klizanja na glavnom zagrebačkom trgu i na klizalištu Tuškanac gdje se nude brojni zabavni i edukativni programi za djecu.

Ove godine klizalište je dobio i Split koje je smješteno na Prokurativama, klizalištem uz more može se pohvaliti i Rijeka, a Dubrovnik ima montažno klizalište smješteno na Gospinom polju. Gradsko klizalište u Osijeku nalazi se kod Sokolskog doma, a ne treba zaboraviti ni dva klizališta u Varaždinu te ona u Samoboru, Sinju Karlovcu, Čakovcu i Koprivnici