IDEJNO RJEŠENJE

Kako živim bojama vizualno povećati prostor

Bionic
Reading

Potreba za dodatnom sobom je čest zahtjev koji u pravilu zahtjeva smanjenje postojećih prostorija. Živim bojama stvorit ćete dinamiku te tako u drugi plan staviti smanjenu dimenziju prostorija

Molim Vas da mi pomognete kako da organiziram posebnu sobu za moje dvoje djece (curicu 10 godina i dječaka pet godina), ili sobu za mene i supruga, a da njima prepustimo našu sobu. Poslala sam Vam izvorni tlocrt te neke izmjene koje smo uradili kad je djevojčica trebala u školu. Sada je i dječak već dovoljno odrastao, a i mi bismo htjeli biti (nakon 11 godina braka) sami u sobi.

Stan ukupno ima 72 m2 pa Vas molim da ako imate neku ideju kako da se dobije jedna kvalitetna soba (soba moje kćerke se zrači preko prozora koji je prema dnevnom dijelu tako da nema dovoljno zraka ni svjetla).

Unaprijed hvala,

Ana

Poštovana,

ovaj stan svojom kvadraturom može zadovoljiti tražene potrebe, uz određene funkcionalne preinake u tlocrtnom rasporedu. Loše je trenutačno rješenje dječje sobe koja nema prirodno prozračivanje.

Predlažemo da spavaću sobu prenamijenite u dječju, jer je velike površine, a radi se o dvoje djece. Predlažemo da i prostor sadašnje ostave priključite dječjoj sobi kako biste prostor maksimalno iskoristili za smještaj garderobnih ormara u zračenom prostoru. Uklanjanjem ostave stvara se dodatni prostor u ulaznom hodniku za smještaj još jednog garderobnog ormara, nasuprot kojega je dovoljno smjestiti policu za odlaganje nužnih stvari, s ogledalom.

Prostor kuhinje, blagovaonice, dnevnog boravka i sobe traži preprojektiranje prostora kako biste dobili minimum funkcionalnosti u svim prostorijama, a opet zadovoljili estetske potrebe.

Uklonili smo zid između kuhinje i bivše dječje sobe, a zatvorili ulaz iz hodnika u kuhinju kako bismo dobili više prostora u kuhinji i samo jedan ulaz u cijeli dnevni trakt. Nova blagovaonica je više nego dovoljna za vaše potrebe, a kako bi dobila što više svjetla, predlažemo zid s nadsvjetlom ili kombinaciju sa staklenom opekom.

Dnevni boravak smješten je u zoni bivše blagovaonice, jer je prostor svijetao i dovoljan za smještaj sjedeće garniture s klub-stolićem. Uvlačenjem pregradnog zida, otvara de dovoljan prostor za smještaj police za TV.

Kuhinja je nešto duža u dimenziji prema hodniku, kako bi se stvorio dodatni prostor prema dnevnom boravku.
Konačno imate spavaću sobu za sebe i supruga. Minimalnih je dimenzija, ali ipak funkcionalna. Dodatna komocija vam je i izlazak na lođu.

Bitno je da u ovakvoj koncepciji koristite svijetle i svježe, proljetne boje u interijeru, a namještaj manjeg formata (sjedeća garnitura ne previsoka, kao ni stolice) kako bi se prostor doimao što većim. Unesite zelenilo u prostor, poigrajte se ambijentalnom rasvjetom te unesite toplinu u dom sitnim dekorativnim detaljima.

Ako planirate preurediti svoj životni prostor i pretvoriti ga u funkcionalno i ugodno mjesto za boravak, dobro bi vam došao savjet stručnjaka. Na stranicama tportala možete dobiti besplatan savjet naših stručnih suradnica, mr. ing. arh. Monike Galović i mr. ing. arh. Izabele Galović-Ninić, koje čitateljima nude najbolja idejna rješenja. Svoje tlocrte šaljite na e-mail adresu interijeri@tportal.hr

Više o uređenju interijera možete pronaći nawww.interijerNET.hr