Započnite sa zelenim navikama uz Römerquelle!

Kako "zelenim" navikama možemo pomoći planetu?

14.11.2019 u 08:59

Bionic
Reading

Zemlja je upravo iskusila najtopliji petogodišnji period zabilježen do sada. Amazona je gorjela, ledenjaci se otapali, a mi smo razmišljali što možemo učiniti da pomognemo? Već sitnim promjenama navika još danas možemo napraviti puno

Primjerice brinuti se da pijemo vodu iz recikliranih plastičnih boca ili da kupujemo lokalne proizvode. Prehranom, brigom o recikliranju i ekološkim navikama u svom domu, možemo itekako doprinijeti očuvanju okoliša.

Zelene navike u prehrani

Prva stvar koju možemo uvesti u svoju svakodnevnicu je kupovati lokalno voće i povrće iz okolice mjesta u kojem živimo. Na taj način ne samo da se podržava lokalna ekonomija, nego i hrana putuje puno kraće do vašeg stola pa se troši manje goriva i stvara manje stakleničkih plinova. Hrana je uz to i svježija, zdravija i ima više okusa, jer je provela manje vremena “na putu”. Uz to možete zasaditi i vlastiti vrt ili barem jestive biljke poput bosiljka ili ružmarina, jer kontrolirate čime ih hranite i ne kupujete ih zamotane u plastiku u dućanu.

Veliko “da” recikliranim plastičnim boca

Sljedeći korak može biti odabir boce vode Römerquelle koja je nastala u potpunosti iz recikliranih plastičnih boca. Na njenoj novoj etiketi istaknut je slogan „Zelena s razlogom” koji utjelovljuje predanost održivom razvoju i istodobno omogućava potrošačima da donose izbore kojima doprinose zaštiti okoliša. Jer svake minute se upotrijebi milijun plastičnih boca u svijetu, a samo 9 posto se reciklira. Uporabom recikliranih plastičnih boca vode, već danas postajemo dio promjene za čistiji okoliš.

Zelene navike u vlastitom domu & na putovanju

U kupaonici svoju četkicu za zube možete zamijeniti onom od bambusa i staviti tempomat na tuš, da voda ne teče neprestano dok se tuširate. Navike kod kuće možete prenijeti i na putovanje, pa tako primjerice iznajmiti bicikl ili električni romobil dok razgledavate i otkrivate nove dijelove grada koji ste posjetili kako biste smanjili štetne plinove u atmosferi.