IDEJNO RJEŠENJE

Kako vizualno podijeliti prostor?

Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Izduženi prostori često stvaraju probleme u uređenju jer ih je potrebno vizualno podijeliti na manje cjeline da bi postali dinamični i atraktivni. Više je načina rješavanja takvih situacija

Poštovani,

Sagradili smo kuću i imamo problema s uređenjem gornje etaže na kojoj su smješteni kuhinja (već smo je odabrali – tamnocrvena, visoki sjaj), blagovaonica, dnevni boravak (kamin u bijelom kamenu je već odabran) te spavaća soba s kupaonicom i garderobom. Muči nas uređenje dnevnog trakta pa vas molimo za savjet. Stup u prostoru je crvene boje.

Pozdrav,

M.

interijernet.hr

interijernet.hr

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Na temelju priloženog tlocrta i analize prostora, sasvim je jasno zašto vam se javlja problem uređenja: zid uz koji se penjete na gornji kat je vrlo dugačak, a na njemu je smješten i kamin koji je prema dimenzijama koje ste nam poslali vrlo impozantan.

Predlažemo podjelu zida u tri cjeline, različite u boji i obradi, kojom će se prostor vizualno podijeliti na funkcionalne zone - komunikaciju, blagovaonicu i dnevni boravak.

Predlažemo da zid u blagovaonici izvučete 15-ak cm izvan zone glavnog zida da biste pojačali vizualno dijeljenje i dobili zidnu plohu na kojoj ćete se kompozicijski poigrati policama - obavezno u tamnom drvetu, kao kontrast bijelom zidu. Zidove dnevnog boravka obojite u tamnocrvenu boju da biste pridonijeli impozantnosti bijelog kamina i napravili poveznicu s crvenim stupom i kuhinjom.

Na zid nasuprot ulazu obavezno stavite sliku većeg formata. Slijedite predloženi način organiziranja mjesta za sjedenje zbog istaknutog kamina. Garnitura mora biti svijetla, kao i blagovaonske stolice. Ukoliko želite veći osjećaj prostornosti, neka stol bude u staklu, a njegova noga centralno postavljena. Zid u zoni komunikacije obojite u bež nijansu.

U hodniku prema spavaćem traktu po potrebi smjestite ormar umjesto ogledala. Pod izvedite u srednje tamnom parketu da biste dobili kontraste. Vaš je dnevni trakt vrlo prostran pa je moguća dinamičnija igra boja. Taj prostor obogatite i dekorativnom rasvjetom na zidu. Ugradite rasvjetu iza polica da biste dobili dekorativne efekte.

Ako planirate preurediti svoj životni prostor i pretvoriti ga u funkcionalno i ugodno mjesto za boravak, dobro bi vam došao savjet stručnjaka. Na stranicama tportala možete dobiti besplatan savjet naših stručnih suradnica, mr. ing. arh. Monike Galović i mr. ing. arh. Izabele Galović Ninić, koje čitateljima nude najbolja idejna rješenja. Svoje tlocrte šaljite na e-mail adresu interijeri@tportal.hr.

Više o uređenju interijera možete pronaći na www.interijerNET.hr.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi