NEOPRAVDANO ZABORAVLJENI

Kako vam zubi mogu pomoći u igri zavođenja?

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 02.08.2012 10:55
  • Objavljeno 02.08.2012 u 10:55
zubi

zubi

Izvor: Guliver/Thinkstock / Autor: Thinkstock

Bijeli zubi posebno su se pokazali važnima kod žena. Muškarci, naime, uz pomoć izgleda zubi procjenjuju ženinu dob te potencijalne bolesti

Čini se da su roditelji imali pravo kad su vas tjerali da redovito perete zube. Naime, najnovije istraživanje pokazuje da su bijeli i ravni zubi znak zdravlja te da ljude čine znatno privlačnijima.


Kako su pojasnili stručnjaci, to je zato što su ljudski zubi poput paunova repa – znak su zdravlja i genetskih kvaliteta koje iznimno pomažu u biranju partnera za stvaranje potomstva.

Stručnjaci za Sveučilišta Leeds i Central Lancashire pokazali su neobrađene fotografije manekenki muškim i ženskim ispitanicima. Manekenkama na fotografijama zubi nisu bili mijenjani, odnosno nisu bili izbjeljivani i ravnani. Ispitanici su odgovarali na pitanja o privlačnosti manekenki, izvještava WorlDental.

Očekivano, pokazalo se da žuti i neravni zubi nisu nimalo privlačni. No zato su izmijenjene fotografije na kojima su manekenke imale bijele i ravne zube izazvale potpuno suprotan učinak. Bile su privlačnije i muškim i ženskim ispitanicima.

Bijeli zubi posebno su se pokazali važnima kod žena. Muškarci, naime, uz pomoć izgleda zubi procjenjuju ženinu dob te potencijalne bolesti. To se uglavnom odvija na podsvjesnoj razini. Usto, zubi otkrivaju njezin potencijal za rađanje potomstva.

Ovo istraživanje ukazalo je na to da se zubi često neopravdano izostavljaju kada se govori o ljepoti i privlačnosti žene. Malo tko zna da igraju tako važnu ulogu u igri zavođenja.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi