SAVJET VIŠE

Kako uspješno svladati modnu lekciju

10.07.2012 u 12:17

Bionic
Reading

Kraljice stila poput Elizabeth Olsen, Blake Lively, Emme Stone ili Selene Gomez kao da nikada ne griješe kad su u pitanju modni odabiri. Što nas one mogu naučiti? Kako izgraditi vlastiti stil?

Dakako, oko spomenutih cura otimaju se dizajneri i stilisti, no ipak su uspjele postati svojevrsnim novim modnim ikonama, a ne njihove jednako bogate i slavne showbizz kolegice poput Miley Cyrus, Christine Aguilere, Britney Spears ili sestara Ecclestone koje su vrlo često na meti modnih kritičara. 

Stil se ne može kupiti novcem, a ako netko ne nosi brendiranu odjeću, može također odlično izgledati.

I slavna pjevačica Katy Perry prije nego što se proslavila nije si mogla priuštiti skupu odjeću pa je redizajnirala staru odjeću, a često je kupovala i na buvljacima.

'Nisam odrasla u jako bogatoj obitelji. Snalazila sam se svakako, stalno sam nešto prekrajala, a vremenom sam postala vrlo kreativna', rekla je Katy.

Modni stručnjaci kažu da je najvažnije biti inovativan i dati jaku osobnu notu svakoj odjevnoj kombinaciji.

Želite izgraditi svoj stil? Evo o čemu morate voditi računa:

1. Naglasite ono što je lijepo
Umjesto da vas brinu, primjerice, široki bokovi, u prvi plan istaknite ono čime se ponosite – vitak struk, oblikovane ruke ili lijep dekolte.

2. Eksperimentirajte
Jednostavna kombinacija majice i traperice izgledat će sasvim drugačije, začinite li sve nekim ludim modnim detaljem poput otkačene torbice, neobičnih cipela, remena zanimljivog dizajna… Dobro se opskrbite modnim detaljima jer njih nikada dosta, a čine čuda za look. 'Obožavam modu, no nisam opsjednuta njome. Volim se igrati i isprobavati različite kombinacije. Uvijek nastojim biti drukčija. Imam i jednu slabost, a to su 'starke'. Imam ih više od 20 pari', kroz smijeh je rekla Selena Gomez (19) koja je postigla velik uspjeh sa svojom modnom linijom Dream Out Loud namijenjenoj tinejdžericama.

3. Inspiracija je svugdje oko nas
Pratite modne časopise, blogove, promatrajte što se nosi… Budite u toku s modnim strujanjima. Dakako, nemojte slijepo pratiti modu, već prihvatite ono što vam se sviđa i uklopite to u vlastiti stil.

4. Napravite 'čistku'u ormaru
Budite nemilosrdni prema komadima odjeće koju niste nosili godinama. Isprobajte sve ono što nije u svakodnevnoj uporabi, a ako vam nije više po volji (a ne može se ni preurediti), odstranite je, jer vam samo zauzima dragocjen prostor u ormaru. Za dobar stil je dovoljno i manje.

5. Uvijek kupujte promišljeno
Kad god imate priliku (idealno vrijeme za to su sniženja) kupite neki bezvremenski komad odjeće poput npr. kvalitetnih traperica koje su baš po vašoj mjeri, veste, kul topića, majice, cipela… No važno je voditi računa o tome da vam se uvijek uklapaju u outfit, tj. da nadograđuju vaš stil. Ako uz nešto morate kupiti još nekoliko stvari kako biste to mogli kombinirati, razmislite je li vam to potrebno.