ODLIČAN TRIK

Kako ublažiti osjećaj iritacije nakon depilacije?

28.10.2013 u 10:16

Bionic
Reading

Crvenilo, urasle dlačice, suha i iziritirana koža te osip i svrbež kože, neke su od najčešćih ružnih posljedica depilacije s kojima se susreće većina žena

Brijanje, čupanje dlačica epilatorom, voskom, šećernom pastom, kreme, pjene i sprejevi – preparata za uklanjanje dlačica je mnogo. Svaki od njih ima svoje prednosti i mane, a žene nerijetko nakon depilacije pate od iritacije kože popraćene svrbežom i osipom.

Neugodno crvenilo najčešća je nuspojava depilacije voskom, posebice kod osjetljive kože. Razlog tome nije samo mehaničko čupanje dlačica iz folikula, već i nagli trzaji depilacijskim trakama koji iritiraju kožu.

Depilacija je posebno problematična ženama koje imaju osjetljivu kožu. Osjetljiva koža lako postaje crvena ako dođe u dodir s nekim intenzivnijim kozmetičkim proizvodom. Stvar postaje još gora nakon izlaganja suncu. Važno je znati i kako depilacija zdrave i otporne kože može od nje učiniti osjetljivu kožu.

Kako bi depilacija što manje iritirala kožu korisno je slijediti nekoliko pravila: depilirajte se navečer, redovito mijenjajte britvice, izbjegavajte preusku odjeću odmah nakon depilacije i tuširanje vrućom vodom.

Odličan saveznik u tome je i Melem, originalna hrvatska krema. Melem stvara zaštitni sloj koji trenutno umiruje nadraženu kožu, a depilirana ili obrijana koža brže se oporavlja te postaje meka i elastična.

Melem kombinira najpoznatije prirodne sastojke koji spojeni na jedinstven farmaceutski način tvore originalnu zaštitnu kremu. Važno je nanositi ga u vrlo malim količinama i u vrlo tankom sloju. Potrebnu količinu proizvoda zagrijte između dlanova jer se Melem najbolje razmazuje na temperaturi tijela.

Melem znatno smanjuje tegobe koje imaju osobe s kožnim problemima, stoga ga koristite svakoga puta kada želite umiriti osjetljivu i nadraženu kožu, a prema potrebi češće. I ne zaboravite: melem je melem. Sve ostalo su samo kreme.