MANJE JE VIŠE

Kako stvoriti bezvremensku kolekciju u ormaru? Ona je uspjela i sad ima 50 komada koje s lakoćom kombinira - i štedi vrijeme

05.01.2022 u 13:07

Bionic
Reading

Ne tako davno modni svijet brujao je o konceptu ormara po uzoru na capsule kolekciju, s minimalnim brojem komada koji se velikom lakoćom slažu jedan s drugim i pritom štede vrijeme u osmišljavanju stajlinga

Kolekcija u ormaru koja imitira izgled capsule kolekcije rješenje je za svačije modne probleme. Godine 2014. američka blogerica Caroline Rector smanjila je svoju garderobu na samo 37 komada, pritom dokumentirajući cjelokupan proces na svojoj web stranici Unfancy, a njezina metoda eliminiranja suvišnih krpica očekivano je izazvala veliki interes javnosti.

Za ovu Amerikanku kupovina modnih komada godinama je predstavljala bijeg od lošeg raspoloženja, no sve se promijenilo 2014. godine kada se ulovila u koštac sa svojom navikom kupovanja, fokus prebacivši na visokokvalitetne modne komade s neograničenim rokom trajanja, a ovo su neki od njezinih savjeta u postizanju capsule kolekcije u ormaru.

Nakon što se godinama držala brojke od 37 komada u ormaru, Caroline Rector odlučila je otpustiti kočnicu i danas njezin ormar sadrži oko 50 komada. Isto savjetuje svima koji su ustrajni u naumu stvaranja kompaktne kolekcije u ormaru.

  • +6
Kožne jakne Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Limitiranje komada u ormaru na određenu brojku itekako pomaže, no za njom se nemojte slijepo povoditi, savjetuje.

Umjesto brzinske kupnje potpuno nove odjeće, Rector savjetuje da odvojite vrijeme kako biste 'živjeli' s postojećom situacijom u ormaru i na taj način doznali kako će izgledati vaš život s manje odjeće.

Poželite li doznati kako bi izgledala vaša svakodnevica s nekolicinom komada u ormaru, isprobajte 10-dnevni remix izazov u kojemu ćete odabrati 10 komada iz ormara i samo njih nositi narednih 10 dana.

  • +4
Klasične torbe na sniženju Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Kako bi stvaranje capsule kolekcije u ormaru bilo što uspješnije, Rector savjetuje da dobro promislite o svom stilu života i što zapravo želite od svoje odjeće u ormaru.

'Radim od doma i većinu dana provodim u kućnoj atmosferi, no ponekad samu sebe prevarim praveći se da doma provodim puno manje vremena. Zbog toga završim s odjećom koja se ne poklapa s mojim stvarnim životom', ističe.