LAŽNI PROFILI

Kako se slavni nose s problemima na Facebooku

  • Autor: Ž.C.
  • Zadnja izmjena 18.05.2012 16:38
  • Objavljeno 18.05.2012 u 13:00
400x300

400x300

Izvor: tportal.hr / Autor: tportal.hr

'Lažni Gibonni' virtualno je flertovao sa ženama, a 'Tatjana Jurić' dogovarala je poslove na koje onda ne bi došla. Tarik Filipović javno se obračunao s onima koji mu kradu identitet na Facebooku. Provjerili smo koga još muče slični problemi

Gibonni je prije nekoliko godina putem medija zamolio administratora Facebooka da obrišu njegov profil. Naime, splitski je pjevač sasvim slučajno otkrio da se njegov dvojnik čak dopisivao i s njegovim pravim prijateljima. Na lažnom profilu imao je čak 9.000 prijatelja.

'Lažni Gibonni' elektronski je flertovao s mnogim ženama sve dok jedan od supruga nije reagirao. Ipak, u slučaju Tatjane Jurić vrag je odnio šalu. Prošle je godine imala problema s krađom identiteta koji je bio toliko okrutan da je završio na sudu. Preko lažnog profila na njezino ime te su osobe drugima slale lascivne poruke, komunicirale s njezinim prijateljima, a s poslovnim partnerima dogovarale sastanke. Prekipjelo joj je kada su počeli objavljivati slike njezine obitelji i njezine male nećakinje. Tada je odlučila povući sve pravne konzekvencije koje joj stoje na raspolaganju. No čini se da time nije poslala nikakvu zastrašujuću poruku s obzirom na to da još uvijek ima desetak lažnih profila. Za takve kaznene prijave počinitelj bi mogao dobiti do šest mjeseci zatvora ili, uz malo sreće, samo novčanu kaznu.

Ivana Husar ima dva lažna profila, a složila se da bi, kada bi joj netko napravio slične probleme, također završio na policiji. 'Tek nedavno sam se počela koristiti Facebookom i nisam baš aktivna. Lažne profile ne smatram krađom identiteta. Zna biti problem kada netko u tvoje ime vabi nekoga koga poznaješ, tko ostavlja krivi dojam, poruke koje nisu u skladu s mojim životom. Tada bih apsolutno reagirala prijavom policiji', rekla je pjevačica.

Lea Dekleva ne smatra da je 'dobra roba' za takve nedaće. 'Profil nemam jer bih se na to sigurno navukla, a s lažnim profilima nemam problema jer nisam baš tolika marka', otkrila nam je Lea.

Tarik Filipović pokušao se javno obračunati s onima koji mu neprestano kradu identitet na Facebooku, pa je vodeći kviz '1 protiv sto' javno zamolio ljude da mu se ne javljaju putem Facebooka jer on nema profil. No unatoč apelu, on još uvijek ima više od deset lažnih profila.

Otvoren profil na nagovor prijatelja imala je i Antonija Stupar, no ubrzo ga je ugasila. 'Previše me to opterećivalo, pa sam zatvorila profil. Znam da su postojali moji lažni profili, nisam imala namjeru to prijaviti jer ne znam ni kome bih to prijavila', kaže voditeljica.

Kada smo glumici Tamari Garbajs priopćili da ima četiri lažna profila, ostala je iznenađena. 'Zatekli ste me jer o tome nemam pojma niti znam što bi se s time loše moglo dogoditi jer nisam aktivna na toj društvenoj mreži', rekla je.

Među rekorderima s lažnim profilima su glumci 'Larinog izbora'. Tako, primjerice, Ivan Herceg uvjerljivo vodi sa više od 70 lažnih profila, Doris Pinčić sa 60-ak, a Ornela Vištica s nešto više od 50 profila.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi