DOBRODOŠLI TRIKOVI

Kako se obući prema građi tijela

01.02.2013 u 08:00

Bionic
Reading

Ne pristaje svakome sve ili, još bolje rečeno - nikome ne pristaje sve. No kad jednom dokučite što najbolje laska vašoj figuri, moći ćete lako graditi stil. Evo nekoliko savjeta

Punašna građa
Izazov: predimenzionirani puloveri
Zašto: debela i široka odjeća može vas učiniti još većima nego što jeste, no sve je u pravim dimenzijama. Neka vaš pulover bude širi, ali ne previše vrećast. Nosite ga uz uske hlače, niske čizmice ili platforme. Da biste naglasili struk, stavite tanki remen.

Dječački izgled
Izazov: haljine s naglašenim strukom
Zašto: ove haljine neće vam podariti obline kakve su krasile Merlinku, no vi si ih itekako možete priuštiti. Izaberite k tome jake boje i grafičke uzorke koji će vizualno dodati koji centimetar baš gdje treba.

Kratki torzo
Izazov: kratke jaknice
Zašto: što god govorile vaše mjere, ako imate kratki torzo, slobodno nosite kratki top. Trik leži u kombinaciji boja, pa birajte upadljivu boju jakne ili sakoa i crnu, bijelu ili sivu boju ispod. Tako se neće jasno nazirati gdje vaš struk počinje, a gdje završava.

Bujne grudi

Izazov: prsluk
Zašto: prilično je teško iskopati prsluk koji ne samo da vam savršeno pristaje, nego se može i ležerno zakopčati na grudima. Tražite onaj dobrog kroja i neka bude duži. Neka vam uvijek bude pri ruci jer je idealan za slojevito odijevanje i pristajat će uz svaki šik outfit.

Niska i skladna figura
Izazov: nabori i faldice
Zašto: nabori mogu savršeno naglasiti dio koji treba, ali vas mogu i progutati. Odlučite se za nabore sprijeda, i to diskretne, nikako napadne i odbojne.

Oblik kruške
Izazov:
hlače s printom
Zašto: hlače s printom mame poglede, bez daljnjeg. Ne bježite od toga. Birajte print koji je ujednačen i ima tu 'wow' snagu, a opet vam neće previše izložiti, odnosno prenaglasiti stražnjicu i bokove.

Male grudi
Izazov: duboki V izrez
Zašto: ne trebate tko zna kakve obline da biste naglasili dekolte, V izrez može biti seksi na svakome. A ako imate manje grudi, ekstra dubok izrez je baš za vas. To je rizik koji može totalno dobro utjecati na vaš izgled odnosno imidž.

Kratke noge
Izazov: midi suknje
Zašto: midi suknje su u modi, a vi birajte one koje imaju visoki struk, osobito jer imate duži torzo. Za vas su dakako i visoke pete, najbolje bez remenčića oko gležnjeva kako biste izdužili noge i cijelu figuru.

Figura pješčanog sata
Izazov: peplum
Zašto: vaš je oblik tijela blagoslovljen istim onim oblinama koje naglašava peplum, odnosno volani oko struka. Ima li nešto poželjnije od tankog struka i primamljivih bokova? Nema. Zašto onda ne biste dodatno naglasili ono što vam je majka priroda podarila?

Oblik mrkve
Izazov: hlače do gležnja
Zašto: imate široka ramena i uže bokove? Umjesto da dodatno izdužujete noge, nosite kraće hlače, do iznad gležnjeva. Najbolje će zaokružiti vašu figuru, a upravo su takve u top trendu.

Široka ramena
Izazov: ukrašena ramena
Zašto: pokažite svoja ramena sa sofisticiranom dozom ukrasa – zakovica, još bolje kamenčića, prozirnih ili u boji, a svakako i metalik. Ukrasi neka budu i na dekolteu. Samo diskretno!