ZA ZIMSKE STAJLINGE

Kako se dobro odjenuti i kad se temperature vrte oko nule

07.12.2023 u 06:27

Bionic
Reading

Kalendarska zima samo što nije stigla, a mnogima osmišljavanje sezonskih modnih kombinacija stvara puno problema jer često nije lako kreirati cool outfite u kojima se nećemo smrzavati

Modne influencerice, ali i gradske ulice donose bezbroj sjajnih ideja kad se radi o cool zimskim modnim kombinacijama, a uvijek je dobra ideja inspirirati se i chic izdanjima Parižanki i Skandinavki jer one najbolje znaju kako fantastično izgledati i tijekom hladnijeg dijela godine.

Treba podsjetiti i da se prilikom izbora odjeće ne treba voditi najnovijim trendovima, stoga uvijek birajte onu koja laska vašoj građi i visini. Stilisti ističu da je komad odjeće koji vam loše pristaje najlakši način da uništite look, bez obzira bio on skupocjen ili plaćen za skromni iznos u nekoj svima pristupačnoj high street trgovini.

Donosimo nekoliko korisnih savjeta za sve fashionistice koje vole biti tip-top skockane i kad celzijevci opasno krenu dolje.

Stylish kombinacije

Stigla je zima: Zagrepčanke jedva dočelale da uskoče u najnovije modele kaputa i čizama

Pogledaj galeriju

1. Uvijek pripazite na vremensku prognozu

Čini se pomalo banalan, no ovaj savjet je doista zlata vrijedan, osobito zimi. Dakle, uvijek provjerite vremensku prognozu večer prije ili najkasnije ujutro, prije nego što izađete iz kuće. Ovisno o tome je li sunčano, hladno, vjetrovito ili se očekuju padaline, odjeću i obuću treba prilagoditi - u slučaju nevremena isplati se npr. odjenuti materijale koji ne propuštaju vjetar, dok za kišnih ili snježnih dana svoj omiljeni bijeli ili bež kaput radije nemojte nositi kako ih ne biste uništili, osobito ako idete javnim prijevozom. Obuća od brušene kože također nije dobra ideja u slučaju padalina.

2. Birajte prirodne tkanine

Zimi se svakako isplati uložiti u džemper od mohera, kašmira ili vune jer su prirodni materijali najučinkovitiji način borbe protiv hladnoće i prozračni su. Naprimjer, 85 posto ukupnog volumena vune čini zrak, koji savršeno funkcionira kao 'međuspremnik' za hladnoću i skladište topline. S druge strane, sveprisutna sintetička vlakna kao što su poliester i viskoza su vodoodbojna i otporna na trganje, ali nemaju svojstva čuvanja topline i koža ne može disati. Stoga pripazite i na materijale odjeće koju nosite zimi.

3. Odjenite se slojevito

Udobni kardigan preko majice ili košulje, dolčevita ispod gotovo svega ili košulja u kombinaciji s puloverom - kada su temperature ispod nule, slojeviti izgled odlično grije jer se toplina dobro skladišti u različitim slojevima odjeće i teško se gubi. Još jedna prednost: ako vam na poslu bude previše toplo, jednostavno možete skinuti jedan ili više slojeva - što naravno nije moguće ako nosite samo debeli džemper.

4. Džemperi kao alternativa šalovima

Ne samo da izgledaju cool, nego vas ovakva modna rješenja dobro griju i daju poseban vibe vašim zimskim outfitima. Još jedna prednost vesta koje se omotaju oko vrata umjesto šala: ako vam u nekom trenutku bude hladno, možete ih odmah i obući.

5. Modni detalji su ključni

Otkačene kape, šalovi ili rukavice ne samo da nas griju, već su must have dodatak svakom stajlingu kojem će dati posve novu, zanimljivu notu. Dakako, kada se temperatura spusti ispod ništice, svakako odjenite tajice ili hulahupke. Unazad nekoliko sezona ponuda nije bila nikad bogatija pa slobodno posegnite i za varijantama sa zanimljivim uzorcima, protkanih sjajnim nitima ili u nekim otkačenim bojama, što sjajno izgleda i u kombinaciji s hit minicama, hlačicama, mini haljinama...