POSTAVITE GRANICE

Kako razgovarati s bivšima?

07.03.2013 u 08:48

Bionic
Reading

Ne znate kako komunicirati s bivšim ili bivšom? Možda vam u tome pomogne ovih pet stručnih savjeta

Komunikacija s bivšim ljubavima nikada nije jednostavna, ali katkada je nužna zbog različitih razloga. Terapeutkinja Christine Gallagher donosi pet savjeta kako je učiniti funkcionalnom, a opet ne prebliskom.

1.Ako morate razgovarati s bivšim, a razgovor skrene na poznati teritorij ljutnje i optuživanja, brzo završite razgovor. Neka bivši dobro zna da vas više ne može odvlačiti na to 'tamno mjesto'.

2. Komunikaciju svedite na minimum. Najbolje je da komunicirate porukama i e-mailovima koji su sasvim dovoljni za eventualne dogovore oko djece ili nečeg drugog.

3. Nemojte s bivšim njegovati pretjerano blizak odnos. Prije nego dođete k njemu, svakako se najavite. Ponašajte se prema njemu kao što biste se ponašali da idete kući nekome od svojih poznanika. Kad dođete, budite pristojni i pomalo rezervirani.

4. Zapamtite da svome bivšem više niste supruga/suprug. Ako vas slučajno nazove i traži da mu pomognete nešto, pristojno mu predložite da pomoć ipak zatraži od nekog drugog.

5. Čak i ako je komunikacija između vas i bivšega dobra, pripazite kako će to izgledati vašem novom partneru. Nemojte nikada bivšeg pretpostavljati novom partneru.