pogođeni make up

Kako odabrati ruž, a kako rumenilo? Vizažistice otkrile pravila za odabir šminke

05.11.2023 u 16:08

Bionic
Reading

Stručnjaci su otkrili smjernice prema kojima najlakše možete saznati kakva vam šminka najbolje pristaje za postizanje blistave ljepote

Iako jutarnji beauty ritual podrazumijeva prvenstveno pružanje kvalitetne njege koži, konačan rezultat za kojim težimo je postizanje blistave ljepote i prirodnog sjaja.

Iskusne vizažistice ističu kako je za lijepo lice važno krenuti upravo od pravilne njege koja uključuje čišćenje, serum (idealno onaj s vitaminom C) te hidratantne kreme i zaštitni faktor.

Tek kada imamo dobru podlogu, možemo krenuti u nanošenje šminke koja će nam dati željeni izgled. U nastavku donosimo proizvode koje su vizažistice izdvojile kao ključan dio svakog kvalitetnog make upa te kako birati ruž, maskaru i rumenilo prema vlastitom licu.

Postizanje ujednačenog tena

Za postizanje ujednačenog tena koji odiše zdravom svjetlinom, stručnjakinje savjetuju korištenje revitalizatora. Najčešće dolaze u obliku seruma prožetog vitaminom C (pomaže u učvršćivanju kože) i hijaluronskom kiselinom koja koži daje trenutni sjaj. Uz to, imaju antioksidativno djelovanje te štite od slobodnih radikala u zraku.

Potom nanesite rumenilo. Ako birate tekući proizvod, nježno ga nanesite na obraze prstima, a ono u prahu stavljajte malim kistom. Koristite suptilne nijanse koje neće tvoriti prevelik kontrast s vašom kožom, a ako nanosite ruž ili sjenilo, birajte nijansu koja je u sukladnim tonovima.

Također, obratite pozornost na svoj tip kože te mu prilagodite nijansu rumenila. Ako imate svijetlu kožu, nježnije nijanse rumenila su najprikladnije, kao što su ružičasta rumenila i ona boje breskve.

Srednji tonovi kože imaju veću slobodu u izboru rumenila. Možete se odlučiti za nijanse roze, boje breskve, bronce ili terakote. Ovisno o tonu kože, odaberite svjetlije nijanse za svakodnevni izgled i tamnije za večernji izgled.

Za kraj, kada je riječ o tamnijoj koži, ona izgleda sjajno s bogatim i zasićenim nijansama rumenila. Tamno crveno, brončano ili šljokasto rumenilo može pružiti lijep kontrast i dodati toplinu licu.

Postignite učinak liftinga

Vizažistice ne skrivaju kako je jedan od najboljih proizvoda na tržištu maskara brenda Charlotte Tilbury naziva 'Pillow Talk Puch Up Lashes!' koja omogućuje isticanje voluminoznih trepavica s efektom pera. Upravo je nanošenje raskošne maskare jedan od brzinskih trikova za postizanje efekta liftinga.

Također, nakon što bavite uobičajenu skin care rutinu, a prije nego nanesete šminku, poželjno je staviti sloj koji služi kao baza za šminku. Primjerice, L'Oreal ima podlogu koja u trenu matira kožu, produžuje trajnost šminke i sprječava izbijanje masnoće tijekom 24 sata.

Birajte savršeni ton ruža za usne

Kako odabrati pravi ruž za usne? Za početak, razmislite o svom tonu kože, boji očiju i podtonu jer će vam oni pružiti početne smjernice koje biste ruževe trebali isprobati kako biste pronašli onaj koji najviše odgovara vašem licu, stilu i prigodi.

  • Ton kože: Ako imate svijetlu kožu, nježnije i suptilnije nijanse ruževa vjerojatno će vam najbolje pristajati. Malo tamniji tonovi kože često se dobro slažu s nešto širim spektrom nijansi, dok će tamnija koža bolje izgledati upravo s tamnijim i zasićenijim bojama.
  • Boja očiju: Kontrast između boje ruža i boje očiju može unijeti senzualnost u vaš pogled. Na primjer, nježni ruževi u nijansama ružičaste ili breskve često lijepo ističu plave ili zelene oči.
  • Prigoda i osobni stil: Za svakodnevno nošenje, neutralni tonovi su često najsigurniji izbor. Međutim, za posebne događaje, možete se odlučiti za hrabrije i tamnije nijanse. Vaš osobni stil također je važan i prema njemu ćete birati između mat ruževa ili sjajnih nijansi.