MODNI KLASIK

Kako odabrati idealne bijele tenisice iz topline doma? Vogue ima odgovor

07.04.2020 u 15:06

Bionic
Reading

Odabrati savršen par bijelih tenisica može se pretvoriti u zahtjevan podvig jer, poput većine modnih komada koji se smatraju ključnima u svakoj garderobi, u ponudi se nalazi mnoštvo inačica

Tko može zaboraviti vrijeme kada su Adidasove tenisice Stan Smith izvirivale ispod hlača svake street style zvijezde, da bi ubrzo nakon toga modni primat u svijetu ove udobne obuće uzeli takozvani 'tatini' modeli robusnog izgleda, no trendovi na stranu, klasične bijele tenisice i dalje zauzimaju visoko mjesto u modnom svijetu kao elegantan odabir u svakom ormaru.

  • +10
Bijele tenisice i dalje su hit Izvor: Profimedia / Autor: N. N.

Izbijanjem koronavirusa na globalnoj razini i provođenjem vremena u toplini doma, udobnost odjevnih komada visoko je na listi prioriteta, a njihov trendovski status danas je posve nebitan. Prema riječima modne biblije Vogue, većina ljudi u kućnoj izolaciji fokusirala se na nošenje temeljnih, minimalističkih i pouzdanih komada koji nas vraćaju na osnovno poimanje mode, a oni između ostalog uključuju i klasike poput običnih bijelih tenisica.

Ova jednostavna obuća danas dolazi u mnoštvo opcija koje se razlikuju po cijeni, stilu i kvaliteti izrade. Na pitanje kako odabrati idealan model bijelih tenisica, uredništvo modne biblije Vogue pokušalo je odgovoriti razdvojivši dostupne modele u sedam kategorija uzimajući u obzir sve parametre kako bi pronašli par koji će idealno odgovarati vašem osobnom stilu.

Klasične kožne tenisice

Bijele tenisice s čičkom

Prema riječima uredništva modne biblije, tenisice s detaljem čička umjesto vezica na modnoj sceni prisutne su od 60-ih godina, a njihove suvremene inačice su itekako poželjne.

Slip-on modeli

Bijele tenisice s potplatom u boji

Fleksibilne platnene tenisice

Bijele tenisice s platforma potplatom

Vintage modeli bijelih tenisica