DNEVNi I VEČERNJI STAJLINZI

Kako nositi crno, a da ne izgledate starije i dosadno

30.12.2017 u 20:33

Bionic
Reading

Crna boja vječiti je klasik kojem se zaljubljenice u modu redovito vraćaju jer jednako dobro izgleda za večernje, ali i dnevne prigode

S hladnijim danima nekako se sve češće vraćamo klasičnim crnim kombinacijama, bez obzira radi li se o jaknama, kaputima, hlačama, gležnjačama…

Crnu boju rado nose i ljubiteljice modnog minimalizma poput Angeline Jolie, Victorije Beckham ili Jennifer Aniston, a kako ovakve kombinacije ne bi bile dosadne, evo nekoliko korisnih savjeta za sve koji vole nositi ovu boju, odnosno 'neboju' koja simbolizira moć, autoritet, samouvjerenost…

Kako vas ovakvi all black outfiti ne bi postarali, evo o čemu trebate voditi računa:

Kombinirajte različite teksture: baršun, svila, brokat, koža, pliš, umjetno krzno… Kombinirajte tkanine u crnoj boji potpuno različitih tekstura za outfit koji ostavlja bez daha. Ukoliko uparite npr. crni isprani jeans i ultramoderni sako od baršuna, izgledat ćete kao da ste se upravo prošetali modnom pistom. Odlično funkcionira i npr. kaput od umjetnog krzna s kožom ili obični crni sako s hlačama od pliša…

  • +23
Dame u crnom Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Statement nakit: ukoliko ste u crnom od glave do pete, upečatljiv nakit na najbolji će način podignuti vašu kombinaciju - štogod da odaberete, nećete pogriješiti.

Transparentne tkanine: s crnim se stajlinzima savršeno slažu tkanine poput tila, čipke, mreže… Zato se slobodno odvažite i odjenite nešto od prozirne crne tkanine, npr. top ili tuniku - vjerujemo da nećete proći nezapaženo.  

Victoria Beckham Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Upečatljiva obuća: ako se odlučite za trendi gležnjače od lakirane kože, cipele od baršuna, robusne bajkerske čizme ili hit kombat čizme ukrašene zakovicama ili ovosezonskim hitom biserima, kreirali ste stajling u crnoj boji za koji ćete dobiti samo komplimente. Ukoliko ste baš raspoloženi za modne eksperimente, možete poput Victorije Beckham crni top i majicu kombinirati s obućom u nekoj efektnoj boji - npr. mint zelenoj (poput Vicky) ili narančastoj.

Otkrijte ramena: ovo je idealan način da unesete živost u potpuno crni outfit. Tzv. Brigitte Bardot majice, koje otkrivaju gola ramena, savršeno su osvježenje koje će izazvati oduševljenje zaljubljenica u modu. A ne trebamo posebno objašnjavati to da je malo gole kože vrlo seksi.

Top, dukserica ili majica s printom: obični T-shirt s efektnim printom na crnoj podlozi, poput hit majica s logom bendova koje su ove sezone apsolutni hit, odlično će začiniti svaki look i donijeti dašak buntovništva.

Neobični krojevi: moderni volani na rukavima ili asimetrični krojevi izgledaju fantastično u all black stajlinzima, stoga ne bježite od ovakvih kombinacija.