ŠTO VAM SVE TREBA

Kako napraviti parti za pamćenje

05.06.2012 u 08:41

Bionic
Reading

Zna se da je za dobru zabavu dovoljno malo ića i pića te dragi ljudi, ali ako želite napraviti nešto više, u trgovinama ima zgodnih stvari koje će vam uljepšati večer

Planirate li opušteni i otkačeni tulum uz utakmicu ili okupljanje bez posebnog povoda, ipak zaboravite pisanje imena po plastičnim čašama. U Emmezeti za pedeset kuna kupite fora gumene označivače za čaše u više boja, pa neće biti zabune u društvu. Na opuštenom partiju obično se ne serviraju komplicirane delicije, već pokoja salata i grickalice. U tu svrhu mogu vam poslužiti i zgodne bijele zdjelice za tri vrste grickalica koje u Emmezeti koštaju trideset kuna.

Zdjele za grickalice ili jednostavniju hranu pronaći ćete, primjerice, i u dućanu Home Sweet Home, a izdvajamo efektnu bijelu posudu u obliku jabuke. Kika također ima šaroliku ponudu zdjelica, a bijela duguljasta posuda od 79,90 kuna zgodna je za posluživanje u svakoj prigodi.

Ako planirate raditi večeru, trebat će vam nešto više od čaša i zdjela za grickalice. U Zari Home tako za 129 kuna imate na izbor više modela prstenova za salvete. Tamo ćete pronaći i otmjenu posudu za led za koju treba izdvojiti nešto više novca, 399 kuna.

Za fino vino potrebne su i čaše koje lako možete pronaći u bilo kojem dućanu. Dok u Kiki možete nabaviti lijepi kalež za vino za 49,99 kuna, u Emmezeti se nudi set čašica za aperativ ili liker za 24,99. kuna.

Dekoracije su uvijek dobrodošle, bez obzira na to o kakvom se druženju radilo. Mirisne ili plutajuće svjećice pogodne su za vanjski i unutarnji ambijent. Budući da se bliži ljeto, večeri će svakako biti ugodnije u vrtovima i na terasama, a romantičniji ili ugodniji štimung postići ćete laternama, lampionima i svijećama koje se lako mogu nabaviti i po povoljnim su cijenama.

Na kraju, začinite večer nekim zgodnim koktelom. U Home Sweet Home ili Lesnini ima čaša za koktele već od dvadesetak kuna, a Kika nudi shaker za 119 kuna. Ako do sada i niste spravljali koktele, vrijeme je da se malo poigrate i organizirate zabavu za pamćenje.

Cosmopolitan

Ako bi se birao kralj koktela, Cosmopolitan bi zasigurno ušao u uži izbor. Ukusan i lijepe crvenkaste boje, izgleda vrlo privlačno te je za proslavu Nove godine zaista idealan.

Priprema: u zamrzivač stavite bocu votke zajedno s čašama za Martini, kako bi se sve dobro ohladilo.

Recept za jednu čašu
30 ml kvalitetne votke, 10 ml likera, 20 dl soka od brusnice, nekoliko kapi svježeg soka od limuna ili limete.

Sve sastojke uspite u shaker za koktele, snažno protresite, izlijte u čašu te dodajte kockice leda.