IDEJNO RJEŠENJE

Kako maksimalno iskoristiti prostor novoga stana

Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Potreba za uređenjem stana površine 40-50 metara četvornih za četveročlanu obitelj, postaje sve češća. No pravilnom organizacijom osnovnih funkcionalnih grupa moguće je zadovoljiti potrebe takvih obitelji, ali je pri tome važno da ukupan estetski dojam bude što bolji

Poštovani,

šaljem vam tlocrt novog stana koji je potrebno urediti za četveročlanu obitelj (dvoje ženske djece u školskoj dobi). U 45 četvornih metara imamo jako puno potreba pa molimo za stručnu pomoć.

Rješenje arhitektice:

Pravilnom organizacijom osnovnih funkcionalnih grupa moguće je zadovoljiti vaše potrebe, a da se ne narušimo estetski doživljaj. I članovi obitelji i prijatelji puno će se bolje osjećati u prostoru koji je, iako malen površinom, ugodan za boravak. Za ovakav ugođaj, važan je raspored namještaja, boje u prostoru, rasvjeta i zelenilo.

Prostor kuhinje dovoljan je da se ostvari potreban minimum funkcionalnosti, a dodatnu komociju postići ćete postavljanjem šanka koji će povećati radni prostor.

interijerNET.hr

interijerNET.hr

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Da bi prostor zadržao poveznicu kuhinje i dnevnog trakta, uz šank postavite i blagovaonski stol. Na taj će način veza s kuhinjom preko pulta biti optimalna, a stvorit će se višak prostora u dnevnom boravku za smještaj neophodnog namještaja.

Predlažemo upotrebu trosjeda na razvlačenje i dvosjeda da bi staklena stijena došla što više do izražaja, u atraktivnoj crvenoj tkanini, a transparentnost naglasite i odabirom staklenog blagovaonskog i klub-stolića. Uz vrata koja vode prema dječjoj sobi smjestite dva ormara, iznad kojih je horizontalni potez elemenata, da bi prostor bio maksimalno iskorišten.

Horizontalne police obavezno izvedite u bijeloj boji da bi se dobio dojam 'lebdenja' u prostoru. Elemente na suprotnoj strani zida izvedite u kombinaciji dviju visina te izmjeni punih i staklenih zona da bi se vizualno smanjio broj elemenata u prostoru, što je za manje površine jako važno.

Predlažemo kombinaciju bijele, crne i crvene boje, a na zidu iza garniture upotrebu tapete. Poželjno je da, osim centralne rasvjete, koristite i samostojeće lampe.

U dječju sobu smjestite krevete na kat, ormare i dva radna stola na način da prirodno svjetlo dolazi s lijeve strane. Predlažemo kombinaciju svijetloplave i ružičaste boje.

Ako planirate preurediti svoj životni prostor i pretvoriti ga u funkcionalno i ugodno mjesto za boravak, dobro bi vam došao savjet stručnjaka. Na stranicama tportala možete dobiti besplatan savjet naših stručnih suradnica, mr. ing. arh. Monike Galović Dumendžić i mr. ing. arh. Izabele Galović Ninić, koje jednom tjedno čitateljima nude najbolja idejna rješenja. Svoje tlocrte šaljite na e-mail adresu interijeri@tportal.hr.

Više o uređenju interijera možete pronaći na www.interijerNET.hr

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi