U PRVOM PLANU

Kako jednostavno imati trendi nokte

20.08.2012 u 08:00

Bionic
Reading

Nakon ljeta i jesen će biti u znaku maštovitih lookova na noktima. Doznajte kako možete jednostavno stilizirati svoje prstiće

Zašto biste se zadovoljili samo jednom bojom laka, kad je toliko prugica, točkica i ostalih motiva kojima ih možete oživjeti i osvježiti čitav svoj styling.

Nokti pod 'visokim naponom'. Nakon ljeta u znaku fluo boja, ove će jeseni biti u fokusu još nabrijanije, električne nijanse lakova s matirajućim efektom (L'Oréal Pari Color Riche). Otkrit ćete da su matirane neonske nijanse mnogo primjerenije hladnim mjesecima nego one sa sjajnim efektom.

Eventualna udubljenja na noktima popunite podlogom (Avon Nail Experts) pa nanesite dva sloja laka u nekoj od električnih nijansi narančaste, ružičaste ili ljubičaste. Ako vam se učini da je lak previše sjajan, premažite ga matirajućim nadlakom.

Pruge, točkice i ostali motivi. Osim ako niste profesionalac ili niste vješti s kistićem, postoji opasnost da zahtjevno oslikavanje noktiju na kraju izgleda kao da se 'dijete igralo'. Naljepnice za nokte s maštovitim motivima, poput onih iz linije Essence Nail Fruits, predstavljaju najelegantniji način da izbjegnete takve probleme.

Kako da sami oslikate nokte? Prvo nanesite dva sloja jedne od pastelnih nijansi iz linije Bourjois 1Seconde Vernis. Lak mora biti potpuno suh za nastavak oslikavanja. Drugom bojom laka isrctajte po jednu prugicu duž svakog nokta. Svoje remek-djelo fiksirajte nadlakom.

Raznobojni french. Zaboravite na klasičnu francusku manikuru, s prozirnim lakom na bazi nokta i bijelim vrhom. Blago rečeno, odavno nije u trendu. Eksperimentirajte neočekivanim kombinacijama boja, recimo, bordo nijansom na bazi noktiju i vrhovima presvučenim zlatnim (Anny).