STILSKI ZAOKRET

Kako je dobrica iz susjedstva postala vamp žena

08.05.2016 u 08:00

  • +3

Novi stil Taylor Swift

Izvor: Profimedia / Autor: Tportal.hr/Mihaela Maras

Bionic
Reading

Posljednjih nekoliko godina ultraženstven stil djevojke iz susjedstva postao je zaštitni znak pop zvijezde Taylor Swift. Svoj dugogodišnji stil sada je odlučila promijeniti iz temelja, u najvećoj mjeri zahvaljujući Anni Wintour čije savjete Taylor upija poput spužve

Kao što je u glazbenoj karijeri napravila uspješan prijelaz iz countryja u pop vode, Taylor je kroz godine razvijala osoban modni stil.

Migrirajući od lepršavih cvjetnih haljina i kaubojskih čizama do vintage komada inspiriranih 50-im godinama, Taylor Swift prevalila je značajan modni put koji u posljednje vrijeme bilježi ozbiljne pomake.

Krpice s romantičnim predznakom zamijenila je nešto odvažnijim, a cjelokupna modna transformacija kulminirala je na ovogodišnjem izdanju najpoznatijeg glazbenog festivala Coachella. Iako na spomenutom festivalu nije nastupala, Taylor Swift iskoristila je veliku pozornost koju mediji pridaju festivalu kako bi prezentirala novi izgled u znaku platinasto plave boje kose.

S novom bojom kose Taylor je dodatno osnažila modnu priču u rock šik maniri završivši na naslovnici svibanjskog izdanja magazina Vogue.

Ozloglašena urednica američkog izdanja Voguea, kako se saznaje, glavna je i odgovorna osoba koja stoji iza Taylorine modne transformacije. Prilikom snimanja glamuroznog editorijala, Anna je željela ugledati Taylor koja to nije. 'Smatrali smo da možemo napraviti promjenu te Taylor, koja je lijepa djevojka ali pomalo konzervativna po pitanju modnih odabira, pretvoriti u rock'n'roll djevojku kakvu vidi dizajner Hedi Slimane', riječi su Anne Wintour

Modno pomaknut izgled nastao pod redateljskom palicom Anne Wintour, Taylor se posebno svidio, što nastavlja dokazivati u gotovo svakom javnom pojavljivanju.

Iako mnogi ne odobravaju Taylorin stilski zaokret, a posebno novu boju kose, ova pop zvijezda ne odaje dojam nezadovoljstva, već naprotiv – stil rock'n'roll djevojke itekako joj godi i pristaje.