MAKE-UP SAVJET

Kako do zavodljivog pogleda u pet koraka

03.03.2012 u 08:00

Bionic
Reading

U svega pet koraka možeš i ti naglasiti ljepotu svojih očiju koje neće nikoga ostaviti ravnodušnim

Uf, približava se onaj tulum o kojem se već tjednima priča, a ti ne želiš proći nezapaženo jer će tamo biti tvoja simpatija koju želiš impresionirati?

Za početak, zaboravi napadno obrubljivanje očiju crnim tušem jer ćeš postići kontraefekt - oči će ti djelovati manje nego što jesu.
Kako bi istaknula oči i vizualno ih povećala, najvažnije je odabrati prave tonove sjenila i da, prilikom nanošenja, svaki prijelaz učiniš što je moguće blažim i nježnijim.

1. korak: Odaberi svijetlosivu, bež, svijetlosmeđu nijansu ili boju meda. Koju god boju da odabereš, ne smije biti u velikom kontrastu s bojom tvoje kože. Neka bude što prirodnija i neutralnija. Tim sjenilom namaži cijeli kapak – od ruba oka do obrve.

2. korak: Dobro se pogledaj u ogledalo i zapamti gdje se točno nalazi gornja strana nabora na kapku. Moraš ga vrlo precizno locirati, jer kad na to mjesto budeš nanosila sjenilo – oko će morati biti spušteno. Ako si spremna, u ruke uzmi kistić koji si prethodno obogatila sjenilom predviđenim za ovaj korak – a to je nešto tamnija nijansa od boje koju si koristila za podlogu po cijelom kapku. Dok razmazuješ sjenilo, budi nježna i precizna, neka ova boja bude samo na pregibu, ali iako je tamnija, mora se stopiti s podlogom i izgledati što prirodnije. Linija tamnijeg tona ne smije biti oštra – prijelaz treba biti blag i neuočljiv. Cijeli potez treba ići od vanjskog ruba oka - po pregibu kapka - prema unutarnjem rubu oka. Ali nemoj ući u sam unutarnji rub. Ostavi jednu trećinu kapka samo s podlogom.

3. korak:
Sada ti treba još za jednu nijansu tamnije sjenilo, a možeš se poslužiti i olovkom za oči. Dakle, osnovne boje za koju si se odlučila već kod same podloge držiš se i dalje, samo sada trebaš najtamniji ton. Njime pažljivo povuci liniju uz vanjski donji i gornji rub oka do polovice širine kapka. Time ćeš naglasiti pogled i dodatno zaokružiti oči kako bi izgledale veće i bile uočljivije. Ako si koristila olovku, bilo bi super da je malo 'razmuljaš' sjenilom u istoj boji, kako bi izbjegla oštre linije i dobila smokey efekt.

U neseseru glumice i pjevačice Miley Cyrus (19) uvijek je uvijač za trepavice. Miley kaže da joj je to neizbježni make-up ritual. Dakle, 4. korak je uviti trepavice uvijačem kako bi 'otvorila' oko. Osim toga, maskara ljepše dolazi do izražaja na uvijenim trepavicama. Uvijač držite blizu korijena trepavica i pritisnite 10-ak sekundi pa isto ponovite i na vrhu trepavica.

5. korak:
Na kraju dolazi maskara. Kvalitetnu maskaru za povećavanje volumena trepavica nanesi u dva do tri sloja. Naravno, sve ovisi koje je doba dana, pa ne pretjeruj da ne dobiješ kontraefekt. Nastoj odabrati što bolju maskaru – važno je da ima dobru četkicu kojom ćeš moći uvinuti trepavice i pravilno ih rasporediti te da smjesa bude mekana i svilenkasta kako se ne bi brzo sasušila i trusila po obrazima. Krajnji rezultat: oči ti izgledaju velike, neodoljive i privlače poglede.