PHILIPS STEAM&GO

Kako do izglačane odjeće bez puno muke

22.08.2015 u 13:11

Bionic
Reading

Glačanje je za mnoge jedan od mrskijih kućanskih poslova, a za sve koji se tako osjećaju iz Philipsa je stiglo praktično i jednostavno rješenje u obliku ručnog aparata za glačanje na paru - Philips Steam&Go

 Mali kompaktni ručni uređaj privlačan dizajnom jako je lagan (svega 660 g) i iznimno jednostavan za upotrebu zahvaljujući ergonomski oblikovanoj ručki.

Prednost Philipsova steamera je to što je spreman za korištenje za manje od minute, preciznije 45 sekundi, koliko treba da se zagrije voda u spremniku.

Osim toga, prilikom korištenja nije potrebna ni daska za peglanje, već je dovoljno komad odjeće koji biste htjeli ispraviti objesiti na vješalicu i jednostavnim pritiskom na gumb uređaja pustiti paru koja će ispraviti izgužvanu odjeću. Za razliku do klasičnog glačala, uz steamer se ne trebate gnjaviti oko namještanja šavova ili rubova, a čak i deblji komadi odjeće poput sakoa i kaputa lako se isprave uz pomoć posebne četke koja dolazi uz ovaj uređaj. Četka, naime, pomaže pari da prodre dublje u tkaninu te tako ispravi i 'najtvrdoglavije' nabore.

Bonus mu je svakako i to što mlaz pare uspješno uklanja neugodne mirise, pa ćete i odjeći koja je dulje vremena provela u ormaru udahnuti nov život ravnajući je Philipsovim steamerom

Testirajući uređaj, posebno nas je oduševilo glačanje osjetljivih tkanina poput svile i viskoze. Obično se zna dogoditi da prilikom glačanja tkanina promijeni boju ili u brzini prepeglate šavove koji se zatim 'oslikaju' na suprotnoj strani odjeće. Srećom, kod steamera to nije slučaj - svi se nabori trenutačno isprave i to već nakon što jednom prijeđete uređajem preko njih, a pokazao se posebno praktičnim kod kompliciranijih komada odjeće s puno nabora, dijelova koji se preklapaju i asimetričnih krojeva jer brzo i s lakoćom ravna ona mjesta do kojih se inače teško dopire klasičnim glačalom.

Ne možemo se oteti dojmu da je Philips Steam&Go idealan kao suputnik na putovanjima. Lagan je, malih proporcija i ne zauzima puno mjesta, a nakon što izvadite odjeću iz kofera, njime ćete je u nekoliko poteza s lakoćom izravnati. Uređaj Philips Steam&Go možda neće zamijeniti klasično glačalo, no svakako će olakšati glačanje osjetljive odjeće, kao i one kompliciranijih krojeva, a njegove prednosti najviše dolaze do izražaja na putovanjima.