SEKSI I SA STILOM

Kako do idealnog novogodišnjeg looka

30.12.2011 u 08:00

Bionic
Reading

Kako spriječiti 'razlijevanje' sjenila i slične šljokičave šminke? Nikako! Prestanite se brinuti i uživajte u zabavi

Idealan novogodišnji look podrazumijeva glamuroznu šminku koja je nerijetko sklona migriranju po licu. Ne dajte se zbuniti. To se ne može promijeniti, ali vaš stav prema njezinoj nepostojanosti može. Naučite je nositi sa stilom!

Ako nanesete svjetlucavo sjenilo, pogotovo ono u tekućem stanju, odmah se pomirite s tim da neće zadugo ostati uredno razmazano po kapku. Baš vas briga, ne spremate se za snimanje krupnih kadrova za 'make-up editorijal', nego za novogodišnji doček. Čak i razmazano tekuće sjenilo izgleda svečanije od bilo kojeg drugog.

Zlatna šminka laska svakoj boji puti, očiju i kose. Odlučite li se za novogodišnji look koji vas ni na koji način neće opterećivati, tada birajte 'univerzalne nijanse' smeđih i bež sjenila koja pristaju većini. Kategoriji 'univerzalnih' make-up trikova pripada i olovkom ili tušem izvučena crta rubom gornjeg kapka. Neovisno o boji, bit će efektnija što je iscrtate bliže korijenu trepavica.

One koje su sklonije make-upu usana nego očiju podsjećamo da plave oči najbolje naglašava crveni ruž, dok će tamnopute 'dići' ljubičaste nijanse. Dobro nanesenim puderom možete postići čuda. Svjetlucavi puder je najpoželjnija podloga za novogodišnji look, ali pripazite da područje ispod očiju ostane matirano. Puder obogaćen svjetlucavim česticama mogao bi naglasiti podočnjake. Upotrijebite trik vrhunskih vizažista. Lice dodatno 'osvijetlite' strateškim nanošenjem highlightera ili posvjetljivača na najistaknutiji dio lica, po jagodicama obraza.

Treba li uopće podsjećati da je novogodišnja noć nezamisliva bez laka u jednoj od nebrojnih zlatnih, ali i crvenih nijansi? U našem Izlogu podražite dobitnu nijansu i šminku za svoj idealni make-up look.