IDEJNO RJEŠENJE

Kako do atraktivnog dnevnog boravka s puno zelenila

Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Elementi prirode, kombinirani sa namještajem unijet će dodatnu ljepotu u vaš dom te dati osjećaj ugode i svježine

Poštovani,

u fazi smo izgradnje kuće koja ima veliki, prozračan dnevni boravak, koji je staklenim stijenama povezan s terenom. Željeli bismo ga urediti atraktivno i skladno, u skladu s prirodnim okruženjem, uz upotrebu deko kamena te nijansu profinjene klasike. Željeli bismo da je TV smješten na punom zidu, suprotno od staklene stijene te da u prostoru ima dosta zelenila.

Zahvaljujemo unaprijed!

Odgovor arhitekta:

Uređenju ovako velike dnevne zone zaista treba pristupiti pažljivo, kako biste istaknuli atraktivnost ovog prostora i potpuno uživali u njemu.

Uz sam ulaz u dnevnu zonu je predviđen kamin, pa predlažemo da tu postavite manju grupu za sjedenje (dvije-tri foteljice) s okruglim klub stolićem. Ovu zonu popločite keramičkim pločicama ili kamenom u svijetloj boji (krem). Desno od ulaza smjestite trosjed, dvosjed, tabure te pravokutni klub stolić, koji će dodatno naglasiti pravilnost dnevnog boravka, za razliku od sjedenja uz kamin koje je ležernije.

interijernet.hr

interijernet.hr

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Budući da je sjedenje orijentirano prema zidu, a priroda ostaje iza vas, učinite sljedeće: zid na kojem je TV ukrasite dekorativnim kamenom, kao refleksiju prirode koja se događa na suprotnoj strani te uz njega smjestite veći cvjetnjak, koji će upotpuniti preslikavanje prirode. Komoda treba biti minimalistička, kako bi elementi prirode bili u prvom planu.

Predlažemo parket srednje do tamnije nijanse smeđe boje te tamniju garnituru i svijetli tepih, kao kontrast. Budući da je prostor vrlo svijetao i velik, možete upotrijebiti tamnije boje. One će dati prostoru eleganciju i profinjenost, a minimalizam nadopunite slikama s klasičnim okvirima i svjetiljkama te težim dekorima.

U blagovaonicu smjestite stol za osam osoba s ugodnim polufoteljicama s naglašenim drvenim nogama i rukohvatima u boji svijetlog drva, poput stola. Komodu smjestite uz puni zid, a iznad nje ponovno slike i svjetiljke. U ovaj dio smjestite lagane i prozračne zastore, kako bi se doimao vizualno lakšim od dnevnog boravka.

U zimski vrt smjestite udobnu garnituru u kombinaciji tamnog drveta i svijetle tkanine, a u pozadinu smjestite niže zelenilo. Pod popločite keramičkim pločicama u boji terakote.

Ako planirate preurediti svoj životni prostor i pretvoriti ga u funkcionalno i ugodno mjesto za boravak, dobro bi vam došao savjet stručnjaka. Na stranicama tportala možete dobiti besplatan savjet naših stručnih suradnica, mr. ing. arh. Monike Galović i mr. ing. arh. Izabele Galović-Ninić, koje čitateljima nude najbolja idejna rješenja. Svoje tlocrte šaljite na e-mail adresu interijeri@tportal.hr.

Više o uređenju interijera možete pronaći na www.interijerNET.hr

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi