PONUDA I CIJENE

Kakav stolić odabrati za dnevni boravak?

09.10.2012 u 10:00

Bionic
Reading

Stolić za dnevni boravak često je centar prostorije i idealan za odlaganje stvari. Pročitajte što nude naše trgovine i kako ga odabrati

U današnjoj velikoj ponudi teško da će itko ostati bez stolića za dnevni boravak kakav je zamislio. Između boja, materijala i veličina trebate izabrati sami obzirom na ono što će najbolje pristajati vašem dnevnom boravku.

Stolići se danas izrađuju od raznovrsnih materijala poput stakla, drveta, iverice, pluta, kamena, željeza, inoksa i njihovih kombinacija. Za početak bi možda bilo pametno odrediti boju i veličinu koja vam odgovara pa krenuti u potragu.

Za manji dnevni boravak, morate se prilagoditi i uzeti manji stolić. To nužno i ne mora biti nedostatak jer stolića ima u svakojakim bojama, a neki su izrađeni tako da se sastoje od više komada koji se mogu rastavljati. Tako primjerice u Lesnini postoje dva stolića u obliku mjeseca po cijeni od 1.053 kune, a možete ih držati jedan do drugoga ili ih razmjestiti. Razmještanje je zgodno kada vam dođu gosti, a čaše i grickalice im mogu biti pri ruci na dva mjesta u sobi.

Roditelji pri odabiru stolića najčešće paze da nemaju oštre rubove i ne budu previsoki, jer će ih koristiti i najmlađi članovi obitelji. Srećom pa je u modi i retro dizajn koji ima prelijepe stoliće zaobljenih rubova, a neki su dovoljno niski da djetetu mogu poslužiti i za igru ili čitanje. Jedan od takvih stolića nudi Kika. Radi se o upečatljivom komadu koji ima i male ladice sa strane, a izgleda poput velikog starinskog kofera. Cijena mu je nešto manje od sedam tisuća kuna.

Veliki stolići također ne mogu biti smješteni bilo gdje. U boravku morate imati dovoljno prostora da ga obiđete bez zapinjanja. Stoga prije kupnje obavezno izmjerite boravak, jer su u dućanima prostori daleko veći i slobodna procjena bi vas mogla zavarati. Novi dućan namještaja u Zagrebu, Mobelix, tako nudi višefunkcionalan kockasti stol na dvije etaže za 1.490 kuna. Zgodan detalj je to što gornju kocku možete vrtjeti pa stol može biti i asimetričan.

Višenamjenski stolići idealni su za gotovo svaki prostor, jer ćete sami odabrati veličinu koja vam treba. Oni obično imaju pregrade i pretince u koje možete spremiti sitne stvarčice, a zato će boravak izgledati urednije. Emmezeta trenutačno ima jedan takav stolić na akciji. Kombinacija je bijelog drveta i prirodne boje, a ima spremište dovoljno veliko i za boce s pićima. Cijena mu je 799,99 kuna i može poslužiti kao mini bar.