NEPOZNATI DETALJI

Julia Roberts o svojim kultnim izdanjima: 'Mislila sam da imam veliku stražnjicu'

12.01.2024 u 19:00

Bionic
Reading

Gotovo je nevjerojatno da je trebalo proći više od tri desetljeća da se Julia Roberts pojavi na naslovnici britanskog Voguea. Ipak, u 56. godini na njoj se napokon pojavila, kao glavna zvijezda pretposljednjeg izdanja modne biblije pod uredničkom palicom Edwarda Enninfula

Raskošni modni editorijal magazina, s Julijom Roberts u glavnoj ulozi, standardno prati veliki intervju, a uključivao je i snimanje epizode za video serijal Voguea - 'Life In Looks'.

Sjedeći s prekriženim nogama na kauču, Roberts se prisjetila jednih od svojih najpamtljivijih izdanja - od uloge u filmu 'Zgodna žena' do dodjele nagrada Fashion Awards 2019. na kojoj se pojavila s Giorgiom Armanijem.

'U tom trenutku nisam imala budućnost. I bila sam bez pincete, pogledaj mi obrve', izjavila je referirajući se na fotografiju iz djetinjstva.

Od haljine od 20 funti koju je kostimografkinja Marilyn Vance obojala za ulogu escort dame Vivian Ward u 'Zgodnoj ženi' do plastične kokošje noge koju je pretvorila u ogrlicu, sjeća se gotovo svega.

  • +5
Julia Roberts u filmu 'Zgodna žena' Izvor: Profimedia / Autor: Supplied by LMK / IPA / IPA / Profimedia

'Mislila sam da imam veliku stražnjicu. I zato sam preko te haljine nosila jaknu', priznala je o svom kultnom izdanju u 'Zgodnoj ženi'. Iste godine prihvatila je Zlatni globus za svoju izvedbu u 'Čeličnim magnolijama', sa frizurom i šminkom koju je sama odabrala i Armanijevim odijelom iz muškog odjela.

'Samo sam mislila da izgledam fantastično. I još uvijek imam to odijelo', priznala je.

Ovo je, naravno, bilo doba u kojem modni stilisti nisu bili traženi kao danas, a poznate dame poput Roberts tada su bile puno angažiranije u kreiranju vlastitih izdanja. Osobni stil Julije Roberts poprimao je hladnu, mušku dimenziju, kao na dodjeli Zlatnih globusa 1991., kada je osvanula u kompletu s prugicama dizajnera Richarda Tylera.

'U to vrijeme nije bilo modnih pravila. Nosio si što god si htio, a ja sam cijelo vrijeme nosila traperice i bijelu majicu'.

Za Vogue se prisjetila i svjetlucavih komada, dizajnerica Cynthie Rowley i Vivienne Tam, koje je kupila u trgovini. Veličanstven modni trenutak imala je na premijeri filma 'Notting Hill' 1999, a više od svjetlucave haljine, pažnju je osigurala detaljem podužih dlačica ispod pazuha.

'To je bio pravi skandal, a mogla bih vas i sada šokirati kada bih skinula sako', izjavila je.

U povijest prestižne dodjele nagrada Oscar ušla je s vintage haljinom Valentina iz 1992. godine koju je odjenula za dodjelu održanu 2001. godine, a za nju se odlučila noć prije ceremenije.

Danas ju drži pospremljenu ispod kreveta u San Franciscu, a kristalna narukvica koja je krasila njezino zapešće danas je vlasništvo Mariah Carey.

'Odjenuo sam toliko ljudi, ali moram biti iskren: osoba zbog koje sam se osjećao tako jako, jako sretnim bila je Julia Roberts', izjavio je 2008. dizajner njezine kultne haljine, Talijan Valentino Garavani.

Posebnu vezu sklopila je i s dizajnerom Riccardom Tiscijem, nastupajući u njegovoj kampanji za Givenchy kolekciju proljeće/ljeto 2015.

Tu je, naravno, i Giorgio Armani, čije je dizajne Roberts nosila za neke od svojih najvećih prekretnica u karijeri - za prvi Zlatni globus, na Canneskom filmskom festivalu 2016. i dodjeli nagrada Fashion Awards 2019. godine u Londonu.

'Pogledajte ga', dodala je Roberts, pokazujući na fotografiju sebe i Armanija. 'On je tako drag čovjek. Giorgia Armanija stvarno obožavam. Veliki je prijatelj, legenda i stvarno prekrasna osoba. On je vrsta osobe za koju možete reći da živi svoje snove, svoj najbolji život, ono što radi je ono što voli', izjavila je Roberts o talijanskom kralju elegancije.

Dizajneri poput Thoma Brownea oni su koji nastavljaju podržavati njezinu ljubav prema komadima inspiriranim muškim ormaru, poput odijela u kakvima je posebno zablistala u edtorijalu modne biblije.