elegancija i profinjenost

Jordanska kraljica Rania oduševljava stilom i ljepotom, ali tu je i njezina kći: Princeza Iman slika je i prilika svoje majke

23.09.2022 u 12:54

Bionic
Reading

U New Yorku Zaklada Kering organizirala je svečan večer posvećenu brizi za žene koja je okupila važna lica iz svijeta politike, biznisa i showbiznisa, a među uzvanicima posebno se isticala jordanska kraljica Rania. Odjevena u zapanjujuću narančastu haljinu Rania je izgledala fantastičnu, no nije stigla sama. Uz nju je bila i njena kći princeza Iman bint Abdullah koja je, prema svemu sudeći, ljepotu naslijedila od majke

Za pojavljivanje na svečanoj večeri 'Caring for Women' Zaklade Kering supruga jordanskog kralja Abdulaha II stigla je odjevena u dugu narančastu haljinu u kojoj je izgledala fantastično.

Haljina maksi kroja, dugih rukava i visokog ovratnika suptilno je istaknula kraljičinu besprijekornu figuru, a volumiozni donji dio davao je dašak glamura. No, najveći adut te fantastične haljine bila je boja, mješavine žarko narančaste s primjesama žute, izgledala je popu boje izlazećeg sunca.

  • +11
Kraljica Rania i princeza Iman Izvor: Profimedia / Autor: Balkis Press/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Kraljica je bila u društvu svoje najstarije kćeri, princeze Iman. Drugo od četvero djece jordanskog kraljevskog para, kralja Abdulaha II i kraljice Ranije, ovog mjeseca će proslaviti svoj 26. rođendan, a ovog se ljeta zaručila za Jameela Alexandera Thermiotisa, Venezuelanca grčkog podrijetla.

Na svečanoj večeri Iman je nosila crnu večernju haljinu sa suptilnim prorezom na boku – dovoljno visokim da privuće pažnju, a dovoljno niskim da ostane decentan. Ranije, prije same večere, kraljica Ranie je servirala još jedan besprijekoran, dnevni stajling koji je uključivao crvenu haljinu cvjetnog uzorka, midi duljine i kratkih rukava.

Inače, Zaklada francuske luksuzne grupe Kering od svog osnutka 2008. godine usmjerena je u borbu 'protiv nasilja nad ženama pomažući preživjelima da žive bez nasilja, mijenjajući ponašanja i stavove kako bi prekinuli krug nasilja i vodeći kolektivnu akciju protiv nasilja', navedeno je na njihovoj internetskoj stranici povodom ove humanitarne večere na kojoj je prikupljeno više od 3 milijuna dolara. Organizacija financira lokalne nevladine organizacije za pružanje podrške i sredstava ženama i onima koji su izravno pogođeni nasiljem.

Na večeri govor je održala i sama kraljica Rania te je naglasila hitnost temeljne misije Zaklade Kering. 'Nažalost, krize nisu rodno neutralne”, rekla je, misleći na potresne poremećaje koji su sada postali norma, od pandemija do klimatskih promjena, masovnih migracija, sukoba i geopolitičkih kretanja. 'A žene i djevojke uvijek prve osjete pomicanje tla pod nogama. One su prvi koji pate i zadnji koji se oporavljaju, njihova je skrivena i u sjeni,' kazala je kraljica koja u pratnji supruga početkom tjedna nazočila i na sprovodu kraljice Elizabete II.