SPASITE SITUACIJU

Jeste li znali za ovaj beauty trik s ružem

04.06.2013 u 08:00

Bionic
Reading

Ruž ne mora biti samo za usta. Zašto ga, baš poput nekih make-up artista, ne biste ponekad iskoristili kao rumenilo i super nijansom istaknuli jagodice

Naime, nijansi rumenila znatno je manje nego li nijansi ruževa, a ruž će jednako dobro naglasiti konture jagodica kao i rumenilo. Gotovo sve nijanse ruževa možete iskoristi u ovu svrhu, no treba paziti da ih nanesete pravilno i ne u pretjeranom sloju.

Posebno je zahvalan skoro bezbojni ružičasti ruž ili nude look smeđih nijansi jer će se lijepo stopiti s kožom. Nijanse birajte ovisno o boji tena. A evo koja još pravila trebate slijediti.

Nikada na obraze nemojte nanositi svjetlucavi ili metalik ruž. Kao imitacija rumenila poslužit će vam odlično mat nijanse. Boja breskve dosta je dobar izbor za gotovo svaki tip kože.


Kod nanošenja ruža umjesto četkice koristite vrhove prstiju. Naime, prstom uzmite tek toliko ruža da ga možete razmazati između jagodica. Toplina tijela pomoći će mu da se malo rastopi.

Zatim se pogledajte u ogledalo i nasmiješite. Vrhovima prstiju utapkajte rumenilo na gornji izbočeni dio obraza. Isto ponovite i na drugom obrazu. Potom pogledajte je li ruž-rumenilo dovoljno intenzivno i dodajte još koji sloj ruža ako želite da bude upadljivije.

Za ovim jednostavnim trikom ne morate samo posegnuti u kriznim situacijama. Ruž na obraze možete nanijeti i ako vam se jednostavno samo sviđa njegova nijansa.