NEMOJTE TO DOPUSTITI

Jeste li zbog ovoga manje privlačni?

12.11.2013 u 09:49

Bionic
Reading

Još jedno istraživanje potvrđuje kako nas nespavanje čini manje privlačnima i ružnima

Ako mislite da je izraz 'san za ljepotu' samo mit, jako se varate. Najnovije švedsko istraživanje pokazuje da san itekako igra odlučujuću ulogu u lijepom izgledu. Točnije, kako otkrivaju znanstvenici, nakon kvalitetnog sna osoba izgleda znatno privlačnije.

Ako pak san nije bio kvalitetan, osoba izgleda umorno i razdražljivo, oči su joj iscrpljene i ima velike podočnjake. Dakako, takva osoba manje je i privlačna. Sve to švedski su znanstvenici uočili tijekom nadzora ispitanika koje su držali budne i po 31 sat!

Potom su uspoređivali fotografije nakon kvalitetnog sna i one nakon nespavanja. Fotografije nakon spavanja ocjenjene su znatno privlačnijima. 'Dokazali smo da neispavani ljudi djeluju umornije, manje privlačno, tužnije, ali i nezdravije', napisali su znanstvenici u medicinskom časopisu Sleep.

Dakle, želite li biti privlačniji i ljepši, pobrinite se da svake noći kvalitetno spavate. Podsjećamo, kvalitetan san treba započeti između 22 i 23 sata te mora biti neprekidan tijekom cijele noći.