ULTIMATIVNI TREND ZA JESEN

Jeste li spremne za crveni ruž?

15.10.2009 u 10:16

Bionic
Reading

Ultimativni hit sezone koja nam kuca na vrata svakako je crveni ruž za usne. Provokativan, vatren i zavodljiv, crveni ruž ponovno je u trendu

Jarkocrveni ruž za usne preplavio je modne piste koje su najavljivale trendove za predstojeću sezonu jesen/zima. Dries Van Noten, Lanvin, Emporio Armani i Alexander McQueen samo su neka od dizajnerskih imena koja su se poigrala s crvenim ružem. No, crveni ruž, ako ćemo iskreno, i nije neka revolucionarna novost. Iz sezone u sezonu prelijeva se s više ili manje uspjeha, nekada sasvim diskretno, namijenjen samo najhrabrijima, a ponekad općeprihvaćen, čak i od žena koje se teško odlučuju na malo izražajniji make-up.

'Crveni ruž je vječna klasika, kao npr. i Chanelov kostim', istaknula je urednica američkog izdanja časopisa Allure: 'Postoje žene koje nikada ne bi nosile ništa drugo, no crveni ruž sa sobom nosi i određenu odgovornost.' A ta odgovornost leži u tome da vas crveni ruž u trenu stavlja u centar pozornosti vaše okoline. Zato je bolje pripremiti se na vrijeme.

PRIPREMITE USNE
Prije nego što nanesete crveni ruž, usne treba pripremiti. Prvo ih treba očistiti od mrtvih stanica kože kako bi ruž što bolje prianjao. U tu svrhu poslužit će vam stara omekšala četkica za zube na koju nanesete piling za usne i nježno protrljate usne. Zatim utapkajte malo balzama za hidrataciju usana, a onda usne pažljivo obrubite preciznom olovkom za usta kako vam se ruž ne bi ružno razlijevao po koži.

ODABIR NIJANSE
Nisu sve crvene boje iste, nijanse čine veliku razliku. Vizažisti se slažu u pravilu da je nijansu crvene potrebno odabrati u skladu s bojom tena. Za blijedi ten birajte hladnije, plavičaste nijanse crvene, a za maslinastu put birajte toplije, narančastije nijanse.

Crvena boja ruža zna biti jako nezgodna ako su vam zubi nešto žući, u tom slučaju vaša crvena nijansa svakako neka bude plavičasta kako bi barem malo 'izbijelila' žutinu.

SAMO RUŽ JE DOVOLJAN
Kada nosite crveni ruž, ostatak lica trebao bi biti što manje i diskretnije našminkan. Crvene usne već su same po sebi dovoljno moćne, no kako biste izbjegli da ostatak lica izgleda isprano, obavezno stavite malo maskare i rumenila, a ni tanki potez eyelinerom iznad oka neće biti suvišan.

Crveno će najbolje izgledati uz jednobojnu odjeću, naboje crne, bijele ili crne boje. Izbjegavajte sve što bi moglo biti previše upadljivo, kako u bojama i uzorcima, tako i u krojevima. Teško da će uz prekratke suknjice crveni ruž izgledati osobito sofisticirano. Imajte na umu da će crveni ruž najbolje od svega pristajati uz veliki osmijeh.

NEKA TRAJE
Kako biste ga učinili što trajnijim, ruž je potrebno nanijeti na usne u nekoliko poteza i slojeva. Odvojite slojeve poljupcem u papirnati rupčić, zatim velikom četkom dodajte tanki sloj pudera prije nego što nanesete posljednji sloj ruža. Puder će dati dovoljno teksture da se ruž zaista dobro primi.