explore croatia

Jeste li se ikad penjali na Velebit po olujnom nevremenu i onda zapeli u oblaku? Mi jesmo i snimili smo video!

  • Autor: tnative
  • Zadnja izmjena 13.12.2019 18:19
  • Objavljeno 13.12.2019 u 18:19
tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Jakša Jukica

Dok smo u Bakru hvatali oluju nad unezvijerenim morem gotovo nas je progutao plimni val, na Velebitu su nas išibali divlji vjetrovi i ledene kiše, a susreli smo se i s pokojim duhom prošlosti, ali preživjeli smo najgori armagedon koji je pogodio Hrvatsku

Znali smo da se želimo maksimalno zabaviti dok istražujemo dijelove Hrvatske u kojima sami nikad nismo bili ili smo ondje bili samo u prolazu. Prijevozno sredstvo Mercedes C klasa karavan – samo najbolje za neokrunjene kraljeve bespuća interneta. Ceste, što starije to bolje. Mi tražimo dušu koju njihovi zavoji i gdjekoja usputna rupa vješto skrivaju.

Okej, postoje gradovi koje smo svi mi u nekom trenutku prožvakali, gradovi koje je nemoguće izbjeći iz puke datosti što se čovjek od točke A do točke B kreće cestovnim prometom, a oni leže usred tog pravca. Nas ni to nije spriječilo da zagrebemo dublje, odlutamo dalje, pronađemo nepoznato. Doslovno. Jer, iznenadili biste se koliko se lako izgubiti u vlastitom džepu, odnosno vratiti se natrag kroz pravu rupu u nemapiranom kaosu.

Zaronite skupa s nama u čašu mlijeka u kojoj smo se bacakali tijekom prve dionice puta. Dobrodošli ste smijati se s nama ili samo nama. Zato smo tu.

Što su sve naši avanturisti na putu proživjeli, kakve sve (ne)zgode su ih snašle saznajte u tportalovom velikom specijalu!

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!